Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Berlinu iščejo še deset tisoč prenočišč za taizéjsko srečanje

Objava: 23. 11. 2011 / 12:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Berlinu iščejo še deset tisoč prenočišč za taizéjsko srečanje

Srečanje mladih med 28. decembrom in 1. januarjem prirejajo v cerkvenih skupnostih in sejemskih dvoranah.

Mesec dni pred 34. evropskim taizejskim srečanjem mladih v Berlinu prireditelji še mrzlično iščejo prenočišča za udeležence. Potrebujejo še okoli deset tisoč zasebnih prenočitvenih možnosti, je pojasnil predstavnik ekumenske taizejske skupnosti v Berlinu. Poleg tisočev mladih iz okolice nemške prestolnice na srečanju pričakujejo še okoli 25.000 udeležencev iz celotne Nemčije in drugih evropskih držav. Mladi potrebujejo le majhen prostor, kamor bodo lahko razgrnili svojo spalno vrečo s toplo podlogo, poudarjajo pri skupnosti in vabijo morebitne gostitelje, naj se prijavijo pri svojih cerkvenih skupnostih ali pa na spletni strani srečanja, http://www.taize.fr/de.

Srečanje mladih taizejska skupnost prireja med 28. decembrom letos in 1. januarjem 2012, mladi pa se bodo med drugim zbirali v cerkvenih skupnostih in sejemskih dvoranah. K programu sodijo skupne molitve in prepevanje, pa tudi obiski socialnih ustanov. Trenutno okoli dvajset bratov iz taizejske skupnosti in ostali prostovoljci v Berlinu in okolici tamkajšnje župnije pripravljajo na množično srečanje in pri delu spodbujajo krajevne pripravljalne skupine.

Francoski Taizé velja za simbol ekumenskega gibanja. Tam je sedež ekumenske bratske skupnosti, ki jo je ustanovil brat Roger Schutz (1915-2005), skupnost pa je postala središčna točka srečanj mladih z vsega sveta. V njej trenutno prebiva okoli sto bratov iz več kot petindvajsetih dežel, ki izhajajo iz katoliške Cerkve in različnih evangeličanskih Cerkva.

Taizejska skupnost od leta 1978 dalje vsako leto pred silvestrovim priredi srečanje mladih v drugem evropskem mestu. Lani se je okoli trideset tisoč mladih udeležencev zbralo v nizozemskem Rotterdamu, srečanja pa se redno udeležujejo tudi mladi iz Slovenije.

Povezave: http://www.drustvo-skam.si/esm/

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh