Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Betlehemu ob božiču mirovni festival rock glasbe

Objava: 13. 12. 2011 / 09:45
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Betlehemu ob božiču mirovni festival rock glasbe

Častno pokroviteljstvo nad festivalom je prevzel dunajski škof kardinal Christoph Schönborn.

Že drugo leto zapored bodo v Betlehemu v času božičnih praznikov priredili mirovni glasbeni festival 'Rock to Bethlehem', ki naj bi spodbujal mir in strpnost v Sveti deželi. S kulturnimi prireditvami in predvsem s skupnimi glasbenimi dejavnostmi mednarodnih in domačih glasbenikov naj bi med 19. in 21. decembrom v Jezusovem rojstnem kraju 'rušili mostove in si skupaj prizadevali za mirno sožitje', kot so sporočili s Tiskovnega urada dunajske nadškofije. Koncerti bodo potekali na odru pred cerkvijo Jezusovega rojstva v Betlehemu.

Častno pokroviteljstvo nad festivalom je prevzel dunajski škof kardinal Christoph Schönborn. Pobuda za festival se je porodila kitaristu avstrijske rockovske skupine Cardiac Move, Emmanuelu Fleckensteinu, ki bo s svojimi glasbenimi prijatelji tudi nastopil v Betlehemu.

Emmanuel Fleckenstein je zaposlen na Tiskovnem uradu dunajske nadškofije, otroštvo pa je preživel v Betlehemu, kjer je leta 2000 doživel tudi začetek druge intifade v Palestini. Po tistem v Betlehemu nekaj let ni bilo romarjev mednarodnih razsežnosti. Prebivalci mesta še vedno trpijo zaradi izraelskega zidu, ki Betlehem ločuje od bližnjega Jeruzalema.

Povezave: http://www.rocktobethlehem.com/

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh