Zapri
Iskanje

V Budimpešti po koncertu za mlade danes procesija z lučkami [FOTO]

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 11. 09. 2021 / 12:24
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 11.09.2021 / 15:41
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

V Budimpešti po koncertu za mlade danes procesija z lučkami [FOTO]

V Budimpešti po koncertu za mlade danes procesija z lučkami [FOTO]
Koncert priljubljenega zvezdnika krščanske glasbe Akosa Pappa je navdušil pretežno madžarsko mlado občinstvo FOTO: Marjan Pogačnik
Sinočnji večer je bil na evharističnem kongresu v Budimpešti posvečen mladim: ti so prišli na svoj račun zlasti ob koncertu madžarskega pevca Akosa Pappa. Sobota je posvečena družinam, ki se bodo srečale na otoku na Donavi, po popoldanski maši pa se bo po ulicah madžarske prestolnice vila procesija z lučkami.

Družinin novinar in urednik Marjan Pogačnik poroča neposredno z Evharističnega kongresa v Budimpešti.

Koncert priljubljenega zvezdnika krščanske glasbe v veliki športni dvorani Arena, ki je sprejela okoli 12.000 obiskovalcev, je ob številnih vizualnih učinkih navdušil pretežno madžarsko mlado občinstvo. V njem katerem je bilo opaziti za vzorec starejših in tudi nekaj redovnic, ki so se občasno s ploskanjem pridružile občinstvu. Zbor je zatem zapel nekaj mednarodnih uspešnic krščanskega roka, večer pa se je sklenil s pričevanji Róberta Proszenyáka in Sophie Kuby.

Koncerta priljubljenega zvezdnika krščanske glasbe se je med množico mladih udeležilo za vzorec starejših poslušalcev in tudi nekaj redovnic.

Proszenyák je govoril o obsmrtni izkušnji, ki jo je doživel po padcu v komo med tekaškim tekmovanjem: spoznal je, da se je dotlej njegovo življenje vrtelo zgolj okoli njega samega in da ga to ne vodi h Kristusu. Po ozdravitvi se je spreobrnil. Sophia Kuby, ki deluje v mednarodni zagovorniški organizaciji, pa je pripovedovala o želji po več, ki jo je spremljala, in o zelo močnem srečanju z Jezusom v evharistiji pri štirinajstih letih.

Danes na Margaretinem otoku na Donavi pripravljajo program za družine, ki bodo prisluhnile znanim madžarskim govorcem in glasbenikom. V šotorih ob glavnem odru bodo ponujali dejavnosti za različne starosti; za otroke dejavnosti denimo pripravljajo tudi meniški redovi. Poleg športnih in ročnih spretnosti pa bo najti kaj tudi za dušo: na voljo bo molitev za posameznike in spoved.

Nocoj se bo po ulicah madžarske prestolnice vila dolga procesija z Najsvetejšim.

Popoldne bo na trgu Kossuth Lajos budimpeški nadškof kardinal Péter Erdő daroval mašo, zatem pa se bo po ulicah prestolnice vila dolga procesija z Najsvetejšim. »Zelo se veselim te procesije, ko bomo Jezusa spremljali po ulicah Budimpešte,« je povedal Kornél Fábry, generalni sekretar mednarodnega evharističnega kongresa. »Če imajo drugi lahko pohode, na primer za mir, mi lahko pripravimo procesijo za Jezusa. Želimo namreč biti znamenje v tem svetu. Vsem, ki niso v Cerkvi, želimo prinesti upanje, povedati, da je odpuščanje, da je večno življenje.«

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh