Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Cankarjev dom se vrača Slovenski festival vin

Za vas piše:
M. M.
Objava: 19. 04. 2022 / 13:30
Oznake: Družba, Dogodek
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.04.2022 / 13:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Cankarjev dom se vrača Slovenski festival vin
Na nedavni predstavitvi programa letošnjega festivala vin. FOTO: PROEVENT

V Cankarjev dom se vrača Slovenski festival vin

V ljubljanskem Cankarjevem domu bo po skoraj dveh letih premora zaradi epidemije ponovno zaživel najprestižnejši dogodek s področja kulture pitja vina – 23. Slovenski festival vin.

Dogodek, ki bo potekal v četrtek in petek, 21. in 22. aprila, nestrpno pričakujejo tako organizatorji, vinarji, ponudniki kulinarike, obiskovalci kot vsi drugi, ki so kakor koli povezani z vinom in kulinariko.

Več kot 150 vinarjev

Festival bo izjemoma potekal izven tradicionalnega novembrskega termina, na njem pa se bo predstavilo več kot 150 vinarjev vseh vinorodnih dežel. Vzporedno bodo potekale tudi zanimive vodene delavnice in degustacije s sommelierji. Organizatorji pričakujejo več kot 2500 obiskovalcev, ki jim želijo predstaviti 150 vinarjev vseh vinorodnih dežel z več kot 550 vinskimi vzorci.

Utrinek s Slovenskega festivala vin leta 2019. FOTO: PROEVENT

Poudarek na domačih vinarjih

Na tokratnem festivalu bo tako kot v preteklih izvedbah poudarek na promociji domačih vinarjev vseh vinorodnih dežel Slovenije. V ospredju bodo tudi na minulih dogodkih odlično sprejeta festivalska srečanja poslovnih partnerjev, s čimer želijo organizatorji vinarjem ponuditi prostor za promocijo svojih vin in s tem odpreti nove distribucijske kanale doma in po svetu.

»Obiskovalcem bo na voljo tudi več različnih delavnic in vodenih degustacij, ki jih bodo organizatorji pripravili v sodelovanju z vrhunskimi strokovnjaki in sodelujočimi vinarji. Med njimi ne gre zamuditi vodene delavnice z najbolje ocenjenimi vini 23. Slovenskega festivala vin (pod vodstvom dr. Tatjane Košmerl) in Masterclass delavnice: Horizontalno spajanje okusov z vini in destilati (z Aleksandrom Bohincem),« poudarjajo organizatorji.

Slovenski festival vin ima korenine v letu 1997, ko je bil na sporedu prvi Festival novih vin.

Na ocenjevanju 162 vzorcev vin

Vsi sodelujoči vinarji so svoja vina, ki jih bodo predstavili na festivalu, lahko prijavili na festivalsko ocenjevanje, ki ga je že pred festivalom izvedla strokovna komisija na čelu s prof. dr. Tatjano Košmerl. »Osemčlanska strokovna komisija je po 100-točkovni metodi ocenila
skupaj 162 vinskih vzorcev kar 52 vinarjev. Po posameznih kategorijah je v ocenjevanju sodelovalo 10 penečih belih vin, 80 belih mirnih vin, 13 belih mirnih vin z ostankom sladkorja in 49 rdečih mirnih vin.« Zmagovalna festivalska vina bodo predstavili tudi obiskovalcem.

Natančen program festivala je objavljen TUKAJ

Kupi v trgovini

Knjiga meseca novembra
Vino
Monografije
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh