Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V cerkveni provinci Kaduna v Nigeriji ugrabili dva duhovnika

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 18. 07. 2022 / 16:11
Oznake: Duhovnik, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.07.2022 / 13:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
V cerkveni provinci Kaduna v Nigeriji ugrabili dva duhovnika
FOTO: Vatican Media

V cerkveni provinci Kaduna v Nigeriji ugrabili dva duhovnika

Razbojniki so minuli konec tedna so v cerkveni provinci Kaduna v Nigeriji ugrabili katoliška duhovnika, ki sta potovala med župnijami, in ju zdaj zadržujejo v ujetništvu. Kancler škofije Kafanchan v cerkveni provinci Kaduna poziva k molitvam za njuno hitro in varno izpustitev.

Oče John Mark Cheitnum in pater Donatus Cleopas sta zadnja v nizu katoliških duhovnikov, ki so jih ugrabili v Nigeriji. Od začetka leta so v Nigeriji ugrabili že najmanj 20 duhovnikov.

»Molimo za njuno hitro in varno izpustitev«

V izjavi, ki jo je objavil kancler katoliške škofije Kafanchan v zvezni državi Kaduna, je pater Emmanuel Uchechukwu Okolo z žalostjo poročal, da je do ugrabitve prišlo v petek popoldne, kmalu potem, ko sta prispela v župnišče cerkve Kristusa Kralja na območju lokalne uprave Lere v državi Kaduna.

»Ko prosimo za intenzivno molitev za njuno hitro in varno izpustitev, želimo prav tako pozvati vse in vsakogar, naj se vzdržijo jemanja zakonov v svoje roke.« Ob tem je pojasnil, da bodo uporabili vsa legitimna sredstva za njihovo hitro in varno izpustitev.

Naj Jezus, križan na križu, usliši naše molitve in pospeši brezpogojno izpustitev svojih duhovnikov in vseh drugih ugrabljenih oseb.

Povečanje negotovosti

V Nigeriji je bilo od začetka leta 2022 ugrabljenih najmanj 20 duhovnikov, pet samo v prvem tednu julija, je poročal Vatican News. Večina je bila pri izpustitvi nepoškodovana, tri pa so ubili. Kljub nasprotnim trditvam zvezne vlade je negotovost v Nigeriji v porastu, saj se po vsej državi vsak dan vrstijo ugrabitve zaradi odkupnine.

Ugrabljenih skoraj 1500 ljudi

Nedavno obveščevalno poročilo, ki ga je objavil Nigeria Security Tracker, trdi, da je bilo od januarja do marca 2022 ubitih najmanj 2968 ljudi, 1484 pa ugrabljenih. Največje število žrtev prihaja iz severno-osrednje regije.

Nalaganje
Nazaj na vrh