Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'V cvetočem mestu nisi sam'

Objava: 11. 04. 2011 / 09:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'V cvetočem mestu nisi sam'

Nocoj odprtje razstave in predstavitev monografije umetnice Marte Jakopič Kunaver v galeriji Družina.

V galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani bo nocoj ob 19. uri odprtje razstave z naslovom 'Nisi sam' umetnice Marte Jakopič Kunaver. Sledila bo predstavitev njene monografije 'Cvetoče mesto'. Razstavo bo odprl ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres, monografijo in umetnico pa bo predstavil umetnostni zgodovinar in likovni kritik mag. Andrej Doblehar.

Marta Jakopič Kunaver je vsestranska in angažirana umetnica – solopevka, pesnica, esejistka, arhitektka in predvsem slikarka. S svojim delom je prispevala k razvoju slovenske cerkvene umetnosti, tudi z večjimi cikli barvnih oken. Ob sakralnih temah – Kristusa in evharistije, Marije, angelov in svetnikov – pa slika tudi avtoportrete in portrete, akte, krajine in vedute, katedrale, drevesa, ptice in druge živali, tihožitja ter ilustracije pesniških verzov.

Monografija predstavlja njen bogat opus, umetnica pa nagovarja ne samo s slikami in večjimi projekti, ampak tudi s svojo mislijo in pesniško besedo. Svoj pogled na njeno umetniško ustvarjanje so dodali tudi občudovalci, ocenjevalci in spremljevalci njenega dela in siceršnje likovne ter duhovne kulture na Slovenskem.

Razstava bo do 13. maja letos odprta vsak delovni dan od ponedeljka do petka od 9. do 17. ure.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh