Zapri
Iskanje

V Evropski zvezi polno cepljenih 70 odstotkov odraslih

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 31. 08. 2021 / 14:26
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.08.2021 / 14:30
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

V Evropski zvezi polno cepljenih 70 odstotkov odraslih

V Evropski zvezi polno cepljenih 70 odstotkov odraslih
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen FOTO: Reuters
V Evropski zvezi je 70 odstotkov odraslih ljudi polno cepljenih proti koronavirusni bolezni, je danes na družbenem omrežju Twitter sporočila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Ob tem je pozvala vse ljudi, ki to lahko storijo, naj se čim prej cepijo. Kot poroča STA, je von der Leynova pojasnila, da smo danes dosegli pomemben mejnik v kampanji cepljenja: v Evropski zvezi je polno cepljenih 70 odstotkov odraslih, kar pomeni »več kot 250 milijonov ljudi, ki so zaščiteni«. Poudarila je, da je to velik dosežek, »ki resnično kaže, kaj lahko storimo, če sodelujemo«.

Predsednica Evropske komisije pa poudarja, da epidemije še ni konec in ostati moramo pazljivi. Kot izpostavlja, se mora cepiti še veliko več Evropejcev, da bi se izognili novemu valu okužb in ustavili pojavljanje novih različic koronavirusa. Zato vse, ki se lahko cepijo, poziva, naj to storijo, saj je to »edini način, da zaščitite sebe in druge«.

Cepljenje je edini način, da zaščitimo sebe in druge.

Von der Leynova je še poudarila, da je treba tudi drugim državam po svetu pomagati pri cepljenju. Evropska zveza si za to močno prizadeva, saj izvaža in daruje cepiva svojim partnerjem. Poleg tega največ prispeva k mednarodni pobudi za pravično porazdelitev cepiv Covax. Po njenih besedah pa je »treba storiti še več. Še naprej bomo podpirali svoje partnerje pri tem, saj bomo končali to epidemijo le v primeru, če jo bomo premagali v vsakem kotičku sveta«.

Najvišji delež cepljenih med odraslimi v državah članicah Evropske zveze je na Irskem, in sicer 85,5 odstotka. Sledi Portugalska z 82,4 odstotka cepljenih odraslih, in Španija, kjer je cepljenih 76,7 odstotka odraslih. Najnižji je delež v Bolgariji, kjer znaša 20 odstotkov, kažejo podatki Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni.

V Sloveniji je polno cepljenih 51 odstotkov starejših od 18 let.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh