Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V iraškem Erbilu blagoslovili novo cerkev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 07. 2016 / 08:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

V iraškem Erbilu blagoslovili novo cerkev

Marijino svetišče so delno financirali z darovi vernikov.

Kristjani v Iraku s številnimi pobudami dokazujejo, da se ne bodo predali. Kaldejski katoliški patriarh Louis Raphael Sako je v Erbilu – prestolnici kurdske avtonomne pokrajine na severu Iraka – v začetku tedna blagoslovil novo cerkev, posvečeno milostni podobi »Naše ljube Gospe neprestane pomoči«. Novo svetišče stoji v mestnem predelu Ankawa, kjer so našli zatočišče številni kristjani, ki so se iz Mosula in mest s planote Ninive umaknili pred islamskimi teroristi. Gradnjo novega svetišča so delno financirali z darovi vernikov, cerkev pa je namenjena predvsem duhovni oskrbi ter bogoslužnim in človekoljubnim dejavnostim beguncev.



Slovesnosti ob blagoslovitvi se je udeležil tudi apostolski nuncij v Bagdadu, nadškof Alberto Ortega Martin. V nagovoru je patriarh Sako gradnjo nove cerkve označil kot »znamenje povezanosti iraških kristjanov z zemljo prednikov« in poudaril, da »izseljevanje ni ustrezna rešitev, če želimo v lastni domovini ohraniti dar krščanske vere«.

Izvirna podoba »Naše ljube Gospe neprestane pomoči« naj bi bila naslikana na Kreti v 14. stoletju. Ikono na orehovem lesu je papež Pij IX. zaupal redu redemptoristov, ki so jo shranili v tedaj novi rimski cerkvi sv. Alfonza, kjer še danes krasi glavni oltar. Redemptoristi s svojim misijonarskim delom skrbijo za širjenje te podobe po vsem svetu.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh