Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V krščanstvo spreobrnjeni bloger spet na prostosti

Objava: 20. 04. 2009 / 10:32
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

V krščanstvo spreobrnjeni bloger spet na prostosti

Pisec bloga iz Savdske Arabije, 28-letni Saleh Hamoud Al-Amri, je zopet na prostosti, potem ko so ga zaprli, ko je na svoji spletni strani oznanil svoje spreobrnjenje v krščanstvo. Al-Amri pa ne sme zapustiti države in dajati intervjujev.

28-letnika je aretirala razvpita verska policija (Oddelek za pospeševanje kreposti in premagovanje greha), njegova mila kazen pa pomeni pravo presenečenje za analitike savdsko-arabskega položaja. Hamoud Al-Amri bi bil namreč po šerijatskem pravu lahko obsojen na smrt.

Po aretaciji 13. januarja letos so blogerja zaprli v ječo Eleisha v Riadu, aretiran pa je bil po tem, ko je na svojem blogu bralcem zaupal, da zapušča islam in začenja slediti Jezusu. Obenem je kritiziral pravni sistem Savdske Arabije in opozoril na številne zlorabe človekovih pravic.

Po Al-Amrijevih podatkih je njegova osvoboditev rezultat prizadevanj 'Arabske informacijske mreže za človekove pravice' s sedežem v Kairu. Savdske oblasti so po aretaciji Al-Amrija najprej blokirale dostop do njegovega bloga, od 5. februarja dalje pa je bil zopet dostopen bralcem.

Hamouda Al-Amrija so pred tem aretirali že dvakrat: leta 2004 je v ječi preživel devet mesecev, leta 2008 pa en mesec.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh