Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V letu 2022 postavitev štirih novih učnih čebelnjakov

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 14. 12. 2021 / 09:07
Oznake: Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.12.2021 / 10:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
V letu 2022 postavitev štirih novih učnih čebelnjakov
FOTO: Občina Kočevje

V letu 2022 postavitev štirih novih učnih čebelnjakov

Čebelarska zveza Slovenije in PRVA Osebna zavarovalnica bosta tudi v prihodnjem letu nadaljevali projekt #PRVAčebela, s katerim izkazujeta podporo čebelarstvu, ki ima v Sloveniji močno razvito tradicijo.

Kot sporočajo s Čebelarske zveze Slovenije, danes v Sloveniji obeležujemo »dan prihodnosti«, s katerim znova prebujajo družbeno odgovorno akcijo #PRVAčebela, v okviru katere so do zdaj na osmih osnovnih šolah postavili učne čebelnjake, v prihodnjem letu pa bodo še štiri.

Danes objavljen razpis

Čebelarska zveza Slovenije je danes na svoji spletni strani objavila javni razpis, februarja pa bo sledilo glasovanje javnosti na spletni strani Prve. Postavitev učnih čebelnjakov je predvidena do 20. maja 2022, ko obeležujemo svetovni dan čebel. Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč je ob tem poudaril: »Čebelarstvo je pomembna kmetijska panoga in prav zaradi vključevanja otrok vanjo smo tovrstnih projektov nadvse veseli. Tako bo delo v čebelarskih krožkih obogateno še s praktičnim delom v samem čebelnjaku pri čebeljih družinah. Verjamem, da se bodo čebelnjakov s pripadajočimi panji in čebeljimi družinami, tako kot do sedaj, razveselili mentorji čebelarskih krožkov, predvsem pa otroci.«

Do zdaj so z osmimi učnimi čebelnjaki razveselili učence čebelarskih krožkov na osnovnih šolah – lani v Lovrencu na Pohorju, Pivki, Vojniku in Stični, letos pa v občinah Dobrovnik, Kočevje, Laško in Trebelno - Mokronog.

Spodbuditi veselje do pridobivanja znanja

#PRVAčebela predstavlja pomemben del investicije v trajnostno prenovo in prispevek Skupine PRVA za varnejše okolje in bolj zdrav jutri naslednjih generacij, pojasnjuje Nataša Hajdinjak, predsednica uprave PRVE Osebne zavarovalnice, kjer je prvotna ideja akcije nastala. »Po Sloveniji skupaj s Čebelarsko zvezo Slovenije postavljamo učne čebelnjake, vendarle pa je naš glavni cilj med mladimi spodbuditi veselje do pridobivanja znanja. Za dober namen pa je pomembno razširiti tudi glas. Z aktivnostmi na družbenih omrežjih smo s pomočjo naših zavarovancev do danes na domačih vrtovih zasadili več kot 100.000 medovitih sončnic. Zahvala gre vsem – društvom, šolarjem, šolam, občinam, kot tudi vsakemu posamezniku, ki je prispeval svoj del in pomagal #PRVIčebeli zrasti.«

Kupi v trgovini

Svet čebel
Monografije
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh