Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Liechtensteinu še naprej velja prepoved splava

Objava: 20. 09. 2011 / 07:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Liechtensteinu še naprej velja prepoved splava

52% prebivalcev te male evropske države se je izreklo proti uzakonitvi umetne prekinitve nosečnosti.

V Liechtensteinu opravljanje splava ostaja nezakonito. Po navedbah švicarskih medijev se je minulo nedeljo 52% izmed okoli 36.000 prebivalcev te male evropske države v glasovanju izreklo proti uzakonitvi umetne prekinitve nosečnosti. 47,7% glasovalcev je podprlo opravljanje splava v prvih dvanajstih tednih nosečnosti. V Liechtensteinu je opravljanje splava prepovedano, zagrožena pa je najmanj enoletna zaporna kazen, tudi če je splav izvršen v tujini.

Liechtensteinski princ Alois je pred glasovanjem jasno izrazil svoje nasprotovanje pobudi za spremembo zakona in zagrozil, da zakona ne bo podpisal. Svojo odločitev je utemeljil s trditvijo, da bi takšen zakon omogočil ne le opravljanje splavov v prvih dvanajstih tednih nosečnosti, pač pa tudi kasneje, kadar bi obstajala domneva za razvojne nepravilnosti pri zarodku.

Tudi vlada in parlament sta izrazila nasprotovanje predlaganim spremembam. Različne politične stranke so za jesen napovedale nov predlog reforme omenjenega zakona, po katerem naj bi bil splav sicer še vedno kaznivo dejanje, vendar le v primeru, če se opravi v Liechtensteinu.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh