Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Ljubljani zaživel Plečnikov mestni avtobus

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 27. 07. 2022 / 12:48
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2022 / 13:47
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Ljubljani zaživel Plečnikov mestni avtobus
Po Ljubljani vozi mestni avtobus v preobleki s Plečnikovim portretom in podpisom. FOTO: Gregor Murn/Turizem Ljubljana

V Ljubljani zaživel Plečnikov mestni avtobus

Letos obeležujemo 150. obletnico rojstva Jožeta Plečnika. V Ljubljani je zato zaživel Plečnikov avtobus. Gre za mestni avtobus na liniji številka 2 Ljubljanskega potniškega prometa, ki bo potnike v novi preobleki 150 dni spodbujal k odkrivanju Plečnikovih znamenitosti v bližini postaj sicer redne mestne linije.

Letos mineva 150 let od rojstva najpomembnejšega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika. Ob tej priložnosti so v Turizmu Ljubljana v sodelovanju z Ljubljanskim potniškim prometom in Plečnikovo hišo pod okriljem Muzeja in galerij mesta Ljubljane pripravili poseben Plečnikov mestni avtobus, ki po Ljubljani vozi v črni preobleki s Plečnikovim portretom in podpisom. S tem želijo dodatno spodbuditi obisk njegovih znamenitosti tako znotraj kot izven mestnega središča.

Plečnikova linija

Linija številka 2 oziroma tako imenovana Plečnikova linija vozi mimo 28 največjih Plečnikovih znamenitosti, ki so od njenih postaj oddaljene do največ dvesto metrov. 

Med njimi so: vodna zapornica, Levstikov trg, Križanke, Trnovski pristan, Plečnikova hiša, Ilirski steber, Šubičeva gimnazija, Tromostovje, Plečnikove Žale in številne druge.

Plečnikov mestni avtobus na liniji 2 bo potnike popeljal po Plečnikovi Ljubljani, ki se je lani z izbranimi arhitektovimi deli uvrstila na Unescov seznam svetovne kulturne in naravne dediščine. 

FOTO: Gregor Murn/Turizem Ljubljana

Turizem Ljubljana je na spletnem mestu Visit Ljubljana o Plečnikovi liniji, ki obiskovalce podrobneje seznanja s spomeniki ob poti, oblikoval tudi posebno podstran. Dostop do strani je mogoč prek QR kod, ki so obiskovalcem na voljo na zunanji strani avtobusa pod sloganom »Odkrijte Plečnikovo Ljubljano« in prav tako tudi v notranjosti vozila. 

Kupi v trgovini

The Congress of Ljubljana 1821
Zgodovina
26,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh