Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Ljubljano prihaja priznani moralni teolog

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 10. 05. 2024 / 15:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2024 / 15:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Ljubljano prihaja priznani moralni teolog
Prof. dr. Emmanuel Agius. FOTO: stjohnscocathedral.com

V Ljubljano prihaja priznani moralni teolog

Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani vabi na javni predavanji gostujočega profesorja moralne teologije in moralne filozofije Univerze na Malti, prof. dr. Emmanuela Agiusa.

Prof. Agius bo v ponedeljek, 13. maja 2024, predstavil predavanje z naslovom »New Challenges and Opportunities of Robotics for Christian Theological Reflections« (Novi izzivi in priložnosti robotike za krščanski teološki premislek), v torek, 14. maja 2024 pa bo spregovoril na temo »Emerging European Values and Policies in Bioethics« (Nove evropske vrednote in politike na področju bioetike).

Oba dogodka, 13. in 14. maja, sta predvidena od 8.00 do 9.30 v predavalnici št. 3 na Teološki fakulteti v Ljubljani, predavanji bosta v angleškem jeziku.

Oba dogodka sta predvidena od 8.00 do 9.30 v predavalnici št. 3 na Teološki fakulteti v Ljubljani, predavanji pa bosta v angleškem jeziku.

Kdo je gostujoči predavatelj?

Prof. dr. Emmanuel Agius, rojen leta 1954, je eden najbolj prodornih katoliških mislecev na področju bioetike. Bil je član Evropske skupine za etiko pri Evropski komisiji in soavtor različnih usmerjevalnih dokumentov na področju evropske bioetične zakonodaje. Je član številnih mednarodnih skupin s področja etike in bioetike, med drugim tudi koordinator Komisije za etiko pri Zvezi škofovskih konferenc EU (ComECE), ki jo vodi ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik.

Nalaganje
Nazaj na vrh