Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

[SVEŽE] Škof Jamnik predsednik komisije za etiko pri ComECE

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 24. 03. 2023 / 11:35
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.03.2023 / 12:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
[SVEŽE] Škof Jamnik predsednik komisije za etiko pri ComECE
Ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik. FOTO: Marko Feist

[SVEŽE] Škof Jamnik predsednik komisije za etiko pri ComECE

Ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik je bil danes v Rimu soglasno izvoljen za novega predsednika komisije za etiko pri Komisiji škofovskih konferenc Evropske unije.

Evropski škofje nocoj zaključujejo zasedanje spomladanske skupščine ComECE v Rimu. V okviru ComECE so za posamezna področja ustanovljene strokovne komisije oz. delovne skupine, med drugim za begunce, izobraževanje, pravne zadeve in etiko.

Za področje etike je bila doslej zadolžena delovna skupina, ki jo je vodil malteški predstavnik pri ComECE, Manuel Enrique Barrios Prieto. Delovna skupina v novi ureditvi ComECE dobiva nov, višji status komisije, njen prvi predsednik je predstavnik Slovenske škofovske konference pri ComECE, škof Jamnik.

Slovenski član komisije za etiko je predstojnik katedre za moralno teologijo na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani, dr. Roman Globokar.

Komisija bo spremljala in pripravljala mnenja, poročila in prispevke k razpravi v EU in politiki EU na področju bioetike in etičnih izzivov v digitalni dobi, raziskav, inovacij, zdravstvenega in socialnega varstva ter dolgotrajne oskrbe, spremljala bo tudi delo Evropske skupine za etiko.

Komisijo sestavljajo strokovnjaki za posamezna področja, ki jih predlagajo škofovske konference v okviru ComECE, slovenski član komisije za etiko je predstojnik katedre za moralno teologijo na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani, dr. Roman Globokar.

Škof Jamnik: »Soglasno imenovanje je veliko priznanje za Cerkev na Slovenskem.«

V prvem odzivu za Družino je škof Jamnik soglasno imenovanje ocenil kot veliko priznanje za Cerkev na Slovenskem, saj se komisija ukvarja z vprašanji, ki so temeljnega pomena za evropsko in globalno prihodnost.

Nalaganje
Nazaj na vrh