Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Družbena vprašanja

Bioetika - Kritična vest tehnološke civilizacije


Družbena vprašanja

Bioetika - Kritična vest tehnološke civilizacije

Adriano Pessina

Knjiga Bioetika, kritična vest tehnološke civilizacije se je v začetku 21. stoletja uveljavila kot standardno delo na področju bioetike. Več
19,50€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Bioetika - Kritična vest tehnološke civilizacije
Bioetika - Kritična vest tehnološke civilizacije
19,50€

Lastnosti

Koda: 9789612229443
Avtor prevoda: Janko Jožef Pirc
Spremna beseda: Roman Globokar
Založba: Družina
Zbirka: Zunaj zbirk
E-knjiga: Je e-knjiga
Leto izdaje: 2013
Število strani: 193
Vezava: Mehka

O izdelku

Knjiga Bioetika, kritična vest tehnološke civilizacije se je v začetku 21. stoletja uveljavila kot standardno delo na področju bioetike.

V prvem delu obravnava bioetiko kot kritično vest tehnološke civilizacije, v drugem pa vzame pod drobnogled pet področij, ki so povezana s človekovim rojevanjem in umiranjem: genetiko, zunajtelesno oploditev, kloniranje, evtanazijo in možgansko smrt.

Knjiga prinaša temeljit premislek o vrednosti življenja v sodobni civilizaciji, ki jo bistveno zaznamuje znanstveno-tehnološki razvoj. Izredna moč, ki si jo je pridobil sodobni človek, kliče po novi odgovornosti. Bioetika želi bralca spodbuditi k spoštljivi drži do življenja nasploh: do lastnega življenja, do življenja bližnjih in do življenja drugih živih bitij.

Adriano Pessina je redni profesor moralne filozofije in poučuje bioetiko ter filozofijo osebe na Katoliški univerzi Sacro cuore v Milanu, kjer vodi univerzitetno središče za bioetiko. Je član vodstva Italijanske družbe za moralno filozofijo. Leta 2005 je bil imenovan za rednega člana Papeške akademije za življenje. Je avtor številnih razprav. Med njegovimi zadnjimi objavami velja omeniti delo Eutanasia. Della morte e di altre cose – Evtanazija. O smrti in drugih rečeh, 2007 in eseje, denimo Barriere della mente e barriere del corpo. Annotazioni per un’etica della soggettività empirica – Meje razuma in meje telesa, Beležke za etiko empirične subjektivnosti, 2010.

PREDSTAVITEV KNJIGE:

Nazaj na vrh