Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Facebook, Instagram in WhatsApp so se sesuli

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 04. 10. 2021 / 19:22
Oznake: Tehnologija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.10.2021 / 19:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Facebook, Instagram in WhatsApp so se sesuli
»Trudimo se, da se stvari kar najhitreje normalizirajo, in se opravičujemo za nevšečnosti,« je v izjavi za javnosti dejal Facebookov tiskovni predstavnik Andy Stone. FOTO: Tatjana Splichal

Facebook, Instagram in WhatsApp so se sesuli

Svet družbenih omrežij je danes popoldne zastal. Malo pred 17.45 so začasno prenehale delovati štiri aplikacije v lasti Facebooka in njihova spletna mesta – Facebook, Instagram, WhatsApp in Messenger.

S težavami so se že od 17. ure ubadali uporabniki po vsem svetu, trenutno pa še ni znano, kaj je povzročilo izpad. Spletne in mobilne storitve drugih tehnoloških gigantov delujejo nemoteno.

Medtem ko je spletno mesto Facebook takoj javljalo napako (nanjo je v hipu opozorilo 120.000 uporabnikov po vsem svetu), sta aplikaciji WhatsApp in Instagram še naprej delovali, vendar pa nista prikazovali sveže vsebine.

Skopo pojasnilo in opravičilo

»Zavedamo se, da imajo številni uporabniki po vsem svetu težave pri dostopu do naših aplikacij in produktov. Trudimo se, da se stvari kar najhitreje normalizirajo, in se opravičujemo za nevšečnosti,« je v izjavi za javnosti dejal Facebookov tiskovni predstavnik Andy Stone.

Facebookovi izpadi se dogajajo redko. Do podobnega je »zaradi tehnične težave ob rutinskih vzdrževalnih delih,« kot so tedaj sporočili s Facebooka, prišlo že pred dvema letoma, tedaj je trajal približno eno uro, današnji je nekoliko daljši.

Tudi ob 19.15, torej uro in pol po sesutju, spletna mesta in aplikacije še niso nemoteno delovala, kar nakazuje, da je prišlo do največjega Facebookovega kolapsa doslej.

Nalaganje
Nazaj na vrh