Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Facebook bo odpravil blokado novic v Avstraliji

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 02. 2021 / 09:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.02.2021 / 12:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Facebook bo odpravil blokado novic v Avstraliji

Facebook bo odpravil blokado novic v Avstraliji

Po dogovoru z avstralsko vlado znova mogoča ogled in delitev novic na družbenem omrežju.

FOTO: Pixabay

Facebook bo avstralskim uporabnikom znova omogočil ogled in delitev novic na svojem družbenem omrežju ter dostop do avstralskih novic svojim uporabnikom v tujini, poroča STA. Omenjeno ameriško podjetje je namreč z avstralsko vlado doseglo dogovor o spremembi predloga zakonodaje, ki Facebook in Google obvezuje plačevanja medijskih vsebin, o čemer smo poročali minuli teden.

Avstralski minister, pristojen za vladne finance, Josh Frydenberg, in predstavniki podjetja Facebook so sporočili, da so sklenili dogovor o ključnih delih predloga zakona, ki so mu tehnološka podjetja odločno nasprotovala. V Avstraliji so namreč v enem najagresivnejših korakov katerekoli vlade za zajezitev moči ameriških digitalnih velikanov pripravili zakonski osnutek, po katerem bi podjetji Facebook in Google območnim medijem plačevala za vsebine ali pa bi ju doletele milijonske globe.

V prihodnjih dneh bo obnovljen dostop do novic na Facebooku za Avstralce

Facebook je zaradi te zakonodaje minuli četrtek avstralskim uporabnikom onemogočil ogled in delitev novic na svojem družbenem omrežju ter dostop do avstralskih novic svojim uporabnikom v tujini. Zdaj sta se Facebook in avstralska vlada dogovorila, da podjetji ne bosta kaznovani, dokler ne dosežeta dogovora z območnimi podjetji o plačevanju novic. Za sklenitev teh dogovorov so dobili dva meseca časa.

Kot je pojasnil izvršni direktor ameriškega podjetja, pristojen za Avstralijo, Will Easton, bodo zaradi teh sprememb v prihodnjih dneh obnovili dostop do novic na Facebooku za Avstralce.
----------
Preberite tudi:

- Kdo se boji Družine.si?
- Blokada Družine na Facebooku
- »Odločilen je bil tudi takojšen in odmeven odziv javnosti«
- Družinin facebook profil spet deluje, hvala vsem!
- YouTube izbrisal kanal LifeSiteNews, ki podpira življenje

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh