Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V ljubljanski porodnišnici so se razveselili rojstva četverčkov (z imeni evangelistov)

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 15. 01. 2024 / 13:12
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.01.2024 / 13:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
V ljubljanski porodnišnici so se razveselili rojstva četverčkov (z imeni evangelistov)
Mamica in četverčki se počutijo dobro. FOTO: FB UKC Ljubljana

V ljubljanski porodnišnici so se razveselili rojstva četverčkov (z imeni evangelistov)

Iz UKC Ljubljana so sporočili izjemno novico iz njihove porodnišnice: minuli konec tedna so se razveselili rojstva četverčkov.

»Možnost za rojstvo četverčkov je zelo majhna: približno eden na 500.000 porodov ali manj. To bi za Slovenijo pomenilo približno enkrat na 15 do 20 let,« je poudaril predstojnik porodnišnice Gorazd Kavšek in dodal, da so se nazadnje četverčki v Ljubljani rodili leta 2015.

Matej, Luka, Marko in Jovan

No, nazadnje pred minulim koncem tedna, ko so v 31. tednu nosečnosti s carskim rezom na svet prišli dečki z imeni štirih evangelistov: Matej (ob rojstvu je tehtal 1450 gramov), Luka (bil je najlažji s 1030 grami), Marko (1420 gramov) in Jovan (1280 gramov).

Že tako nevsakdanji dogodek je še toliko redkejši, ker je šlo v tem primeru za spontano zanositev. Poleg spočetja četverčkov, ki je izjemno redko, še redkeje pride do uspešne donositve in poroda, zato ne preseneča, da so v Banjaluki, od koder prihaja porodnica, dogodek označili za pravi čudež.

Župan Banjaluke obljublja nagrado

»Pogumni mamici in njenim štirim korenjakom iskreno čestitamo,« so še zapisali v UKC Ljubljana. Oglasil pa se je tudi že župan Banjaluke Draško Stanivuković in napovedal, da bodo novorojenčki od Občine dobili po 1000 tamkajšnjih mark oziroma po 500 evrov.


»To so najlepše novice za naše mesto in naj jih bo v prihodnje še več takšnih. Iz srca čestitam ponosnim staršem, ker so prinesli veselje ne le svoji družini, temveč vsej Banjaluki,« je zapisal župan Draško Stanivuković.

»Slava Bogu, sv. Vasiliju in moji ženi!«

Starši, Nemanja in Milana Petrović, trenutno živijo v Celju, štiri mlajše bratce pa je dobil tudi Konstantin, rojen februarja 2019. Mamica in četverčki se počutijo dobro, ponosni očka pa je na družbenem omrežju zapisal: »Slava Bogu, sv. Vasiliju in moji ženi!«

Da lahko mlada družina vselej računa na njegovo podporo, se je odzval tudi predsednik Republike Srbske Milorad Dodik in čivknil: »Čestitam mladi mamici Milani in srečnemu očku Nemanji, njunima sinovoma pa želim, da bodo živi in zdravi ter da bodo rasli v ljubezni in slogi z bratom Konstantinom.«

Kupi v trgovini

Razprodano
Rojstvo - družinska pustolovščina
Družina in vzgoja
5,43€
Nalaganje
Nazaj na vrh