Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Londonu razpravljajo o protikrščanskih nagnjenjih pri BBC-ju

Objava: 03. 06. 2011 / 08:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Londonu razpravljajo o protikrščanskih nagnjenjih pri BBC-ju

Izsledki raziskav kažejo, da največja britanska medijska hiša kristjane pogosto klišejsko označuje kot pobožnjakarske in lažnive.

Britanska medijska hiša BBC po mnenju občinstva diskriminira krščanstvo. Po navedbah britanskega časnika 'The Daily Mail' je anketa, ki je bila med štiri tisoč petsto gledalci izvedena po naročilu BBC-ja, pokazala, da program te javno desno usmerjene ustanove izkazuje protikrščanske smernice. Kristjane namreč pogosto klišejsko predstavlja kot pobožnjakarske in lažnive.

Na podlagi notranjega poročila, iz katerega navajajo podatke pri omenjenem časniku, so udeleženci ankete posebej izpostavili 'negativno sliko kristjanov' in poudarili, da so manjšinske religije vedno predstavljene v dosti lepši luči, čeprav je krščanstvo najbolj razširjena vera v Veliki Britaniji. Pritožbe so bile izrečene tudi na poskuse BBC-ja, da bi v svojih oddajah okrepil prisotnost narodnih manjšin. Anketiranci so se kritično izrazili tudi politike medijske hiše, da pred kamero raje postavlja mlade in privlačne ljudi.

Tiskovni predstavnik medijske hiše BBC vse očitke, ki jih omenja 'The Daily Mail', zavrača. Po njegovih besedah imajo v hiši 'stroga pravila glede nepristranskosti poročevalcev, tudi na področju verskih prepričanj', poleg tega pa 'programi s krščansko vsebino predstavljajo velik delež in temeljni steber celotnega verskega programa.'

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh