Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V lordski zbornici brez večinske podpore proti istospolnim zakonskim zvezam

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 07. 06. 2013 / 08:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

V lordski zbornici brez večinske podpore proti istospolnim zakonskim zvezam

Primas Welby izrazil ostro kritiko do zakonskega osnutka.

V zgornjem domu britanskega parlamenta ni bila podprta pobuda škofov za zavrnitev zakonskega osnutka o legalizaciji istospolnih zakonskih zvez. Minuli torek zvečer so člani lordske zbornice s 390 proti 148 glasovom zavrnili predlog za zavrnitev zakona, kot je poročala nemška katoliška agencija KNA.

S tem so se občutno zmanjšale možnosti nasprotnikov omenjenega zakona, da bi na intenzivnem posvetu o zakonskem osnutku pri pristojnem odboru, ki se prične 17. junija, uspeli uveljaviti nekatere odločilne spremembe v zakonskem besedilu.

Primas državne anglikanske Cerkve, nadškof Justin Welby iz Canterburyja, je med dvodnevno razpravo v lordski zbornici dejal, da 'sta v besedilu pomešana pojma zakon in poroka'. »Zakon se odpravlja in nato vrača z novo definicijo in v novi obliki«, je bil kritičen nadškof Welby.

'Novi zakon', kakršnega želi predstaviti omenjeni zakonski osnutek, je 'mučna podoba v vsiljenimi istospolnimi in različno spolnimi kategorijami, od katerih nobena ni povsem ustrezna', je prepričan canterburyjski nadškof. Zakonska zveza kot tradicionalni kraj za rojstvo in vzgojo otrok se izgublja, družina kot 'klična celica in vogelni kamen družbe' pa je vse šibkejša.

Pet najpomembnejših prelatov anglikanske Cerkve, nadškof v Canterburyju, nadškof v Yorku, londonski škof, škof v Durhamu in škof v Winchestru, so na podlagi 'Clergy Acts' iz leta 1660 samodejno člani lordske zbornice. Zraven sodi še 21 škofov državne anglikanske Cerkve, in sicer glede na število let služenja Cerkvi.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh