Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Madrid prispela križ in Marijina ikona svetovnega dneva mladih

Objava: 19. 07. 2011 / 10:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Madrid prispela križ in Marijina ikona svetovnega dneva mladih

Za romanje na Svetovni dan mladih v Madridu se pripravlja tudi osemsto mladih Slovencev.

Včeraj sta se po skoraj dveh letih v madridsko katedralo Device Marije iz Almudene vrnila križ in Marijina ikona svetovnega dneva mladih. Kot poročajo pri Radiu Vatikan, sta svojo romarsko pot po španskih škofijah začela 14. septembra 2009 v isti katedrali, kjer je sinoči potekalo molitveno bdenje, ki ga je vodil madridski nadškof Antonio Maria Rouco Varela. Križ in Marijina ikona svetovnega dneva mladih bosta v katedrali Marije iz Almudene ostala vse do začetka mednarodnega srečanja mladih, torej do 16. avgusta. Do takrat bo vsaka škofija madridske nadškofije pripravila en dan molitve in čaščenja križa.

Do začetka svetovnega dneva mladih v Madridu so še štirje tedni. Poročali smo že, kako se na ta dogodek pripravljajo mladi po svetu. Za Radio Vatikan je o slovenskih pripravah na letošnji svetovni dan mladih spregovoril duhovnik Gregor Kunej, voditelj nadškofijskega odbora za mladino. Kot je dejal, se pri Medškofijskem odboru za mladino in pri društvu SKAM na dogodek pripravljajo že leto in pol. Različna dogajanja po župnijah so mlade na romanje pripravljala tako duhovno kot logistično. Po vseh škofijah je romal križ slovenskega dneva mladih, ki je kopija križa svetovnega dneva mladih. Ta križ je mlade povezoval v molitvi, pesmi in druženju, o njem so premišljevali o različnih oblikah svoje ukoreninjenosti v Kristusu, o svoji veri, ki je utrjena v Njem, ter o moči, ki je znamenje Gospodovega vstajenja. Križ je romanje zaključil ob peš romanju na Brezje.

Na romanje v Madrid se pripravlja skoraj osemsto Slovencev, ki bodo v špansko prestolnico poromali v različnih oblikah z različnimi skupinami. Okoli petsto romarjev sestavlja skupino Skupnosti katoliške mladine Slovenije, poromalli pa bodo tudi skavti, Frančiškanska mladina, Marijanska Vincencijanska mladina, skupnost Emanuel, ter nekaj posameznikov, k se bodo na pot odpravili s kombiji, manjša skupina pa celo s kolesi.

To je doslej največje število slovenskih romarjev na svetovnem dnevu mladih, udeleženci pa se na pot pripravljajo s pomočjo papeževe poslanice, izdane ob tej priložnosti.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh