Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Malečniku blagoslovili novo avtobusno postajališče

Objava: 14. 09. 2021 / 19:30
Oznake: Občina
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.09.2021 / 19:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Malečniku blagoslovili novo avtobusno postajališče
Novo avtobusno postajališče je blagoslovil župnijski upravitelj Župnije sv. Peter pri Mariboru – Malečnik dr. Sebastijan Valentan. FOTO: Anita Kirbiš

V Malečniku blagoslovili novo avtobusno postajališče

Danes (v torek, 14. septembra) je bil za krajane Malečnika velik dan, saj so tam otvorili zaradi varnosti otrok in prometa dolgo in težko pričakovano novo avtobusno postajališče ob osnovni šoli.

Ob kratkem kulturnem programu v izvedbi osnovnošolski učencev sta postajališče odprla župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič in nova ravnateljica Osnovne šole Malečnik Mateja Veltrusky, blagoslovil pa župnijski upravitelj Župnije sv. Peter pri Mariboru – Malečnik dr. Sebastijan Valentan. Investicija, ki je vključevala tudi ureditev hodnika za pešce ob podpornem zidu in jo je izvedlo mariborsko podjetje PGGH, je bila »težka« okrog 200.000 evrov.

Lep je občutek, da so iz Maribora, ki se ureja po vzoru drugih evropskih velikih mest, pozornost namenili tudi nam s sodobnim avtobusnim postajališčem. Tako začenjamo postajati podobni drugim krajevnim skupnostim v Mestni občini Maribor. (dr. Sebastijan Valentan)

Pomembno znamenje

»Za našo krajevno skupnost, ki zajema številne zaselke, posejane z vinogradi, in s prelepimi razglednimi točkami, na katerih si lahko popotnik spočije oko in duha, je otvoritev postajališča ob osnovni šoli pomembno znamenje,« je na otvoritvi dejal dr. Valentan.

Varnost otrok

»Lep je občutek, da so iz Maribora, ki se ureja po vzoru drugih evropskih velikih mest, pozornost namenili tudi nam s sodobnim avtobusnim postajališčem. Tako začenjamo postajati podobni drugim krajevnim skupnostim v Mestni občini Maribor. Urejanju infrastrukture je pot narekovala varnost otrok, ki se prav na tem mestu dnevno gibljejo. Zavedamo se, da je to začasna rešitev, ki ji bo, upamo, kmalu sledila celovita ureditev te ceste s krožnim prometom, parkirišči in že briljantno zasnovanim trškim jedrom z amfiteatrom za prireditve na prostem,« je izpostavil dr. Valentan.

Za našo krajevno skupnost, ki zajema številne zaselke, posejane z vinogradi, in s prelepimi razglednimi točkami, na katerih si lahko popotnik spočije oko in duha, je otvoritev postajališča ob osnovni šoli pomembno znamenje. (dr. Sebastijan Valentan)

Središče kraja se je začelo oblikovati ob cerkvi

Dodal je še, da se je središče kraja začelo oblikovati ob cerkvi, ki je tam stala že vsaj leta 1236 in ostaja najpomembnejši tukajšnji kulturni spomenik: »Ob njej je pozneje zrasla prva osnovna šola v nekdanji mežnariji, nato v samostanu šolskih sester, ki so bile po vojni 'v zahvalo' pregnane, samostan pa nacionaliziran – danes je v njem ambulanta, ter nazadnje še sedanja osnovna šola. Veselimo se, da smemo pričakovati razvoj tega dela kraja, na katerega smo upravičeno ponosni. Na vse to želimo priklicati blagoslov, saj smo pomoči od zgoraj vsi vedno potrebni.«

Korak bo varnejši

Ravnateljica Mateja Veltrusky pa je pristavila: »Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste kakor koli in s čimer koli dodali svoj kamenček k mozaiku celotnega projekta – od idej pa vse do danes, ko ponosno stojimo na njem. S skupnimi močmi smo prišli do izjemnega cilja – naš korak bo varnejši. Velik hvala pa tudi vsem za ogromno mero vztrajnosti, potrpežljivosti in dobre volje. Skupaj nam je uspelo!«

Kupi v trgovini

Razprodano
Tri četrt tisočletja pražupnije Škocjan pri Turjaku
Monografije
44,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh