Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Mehiki konferenca o trgovini z ljudmi

Objava: 11. 04. 2013 / 07:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Mehiki konferenca o trgovini z ljudmi

Papež Frančišek je že v prvih nagovorih svojega pontifikata izjavil, da je prav 'trgovina z ljudmi najbolj razširjeno suženjstvo našega 21. stoletja'.

V začetku tedna se je v Mehiki pričela 5. konferenca 'Svetovne zveze ženskih katoliških organizacij' za Latinsko Ameriko. Po navedbah Radia Vatikan se bo srečanje, ki je posvečeno temi trgovine z ljudmi, zaključilo jutri, v petek, 12. aprila. Kot pojasnjuje predsednica organizacije Maria Giovanna Ruggieri, je cilj te regionalne konference osvestiti cerkvene skupnosti in druge stvarnosti, katerih del so ženske, o tej globoki rani našega časa.

Proti trgovini z ljudmi bi se morala tako zavest javnosti kot tudi krščanski pogled na osebo boriti z vsemi možnimi sredstvi. Preko sklicevanja na družbeni nauk Cerkve želi 'Svetovna zveza ženskih katoliških organizacij' prispevati k preprečevanju problema in pri vzgoji za pozornost do dostojanstva sleherne osebe. Kot je še povedala predsednica organizacije, jim je v veliko spodbudo skrbnost, ki jo je do te oblike nasilja nad človeškim dostojanstvom pokazal tudi papež Frančišek že v prvih nagovorih svojega pontifikata. Med drugim je v velikonočni poslanici mestu in svetu izrekel besede, da je prav »trgovina z ljudmi najbolj razširjeno suženjstvo našega 21. stoletja!«

Na programu konference v Mehiki so predavanja, ki se teme lotevajo z različnih zornih kotov: od splošne definicije pojava; ugotavljanja družbenih in kulturnih korenin, ki ga določajo; analize protagonistov in oblik delovanja trgovskih mrež; odnosa med trgovino in migracijami; različnih oblik izkoriščanja; pa vse do odgovornosti vodilnih pri prizadevanju za preprečevanje tega pojava.

Del programa je posvečen pregledu pobud, ki so jih pripravile cerkvene skupnosti ali druge verske organizacije. Namen teh pobud je najti način, kako se spopasti s pojavom trgovine z ljudmi in kako pomagati žrtvam. Konferenca pa navsezadnje želi poudariti še vlogo, ki jo imajo pri osveščanju javnega mnenja mediji in socialna omrežja. Konferenca se bo jutri zaključila s slovesnim bogoslužjem, ki ga bo obhajal apostolski nuncij v Mehiki, msgr. Christophe Pierre.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh