Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Nigru ugrabljen italijanski misijonar

Objava: 19. 09. 2018 / 12:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.09.2018 / 10:45
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Nigru ugrabljen italijanski misijonar

Italijanski misijonar p. Pierluigi Maccalli je bil ugrabljen ponoči v Nigru, blizu meje z Burkino Faso.
Italijanski misijonar p. Pierluigi Maccalli je bil ugrabljen v noči s ponedeljka na torek v Nigru, blizu meje z Burkino Faso. Poleg njega so ugrabili tudi eno izmed tamkajšnjih redovnic. Domneva se, da so storilci džihadistični skrajneži. To je letošnja druga ugrabitev Evropejca v zahodni Afriki.

Misijonar je deloval v župniji Bomoanga, ki so jo opisali kot izolirano in zanemarjeno območje, kjer je malo infrastrukture, komunikacijskih možnosti, tudi cest. Zaradi slabe izobrazbe, pomanjkanja pitne vode in zdravstvene oskrbe so razmere za življenje zelo slabe. Revščina in druge resne težave ogrožajo prebivalce.

S primerom se ukvarja italijansko ministrstvo za zunanje zadeve, ki je tudi v stiku z družino ugrabljenega misijonarja.


Nasprotnik tradicionalnih navad

Oče Maccalli, ki se je globoko zavezal k evangelizaciji s spodbujanjem človekovega dostojanstva, je bil vedno pozoren na lokalne težave, vzdrževal je mikrokreditne projekte za razvoj in nasprotoval nekaterim tradicionalnim praksam, kot je obrezovanje žensk. Po lokalnih virih bi to lahko bil motiv za njegovo ugrabitev.

Na območju severnega Nigra, še posebej na meji z Malijem in Burkino Faso, so dejavne skupine skrajnežev, ki so povezani z Al Kaido in Islamsko državo.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh