Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V novi Družini o knjigi pogovorov z Benediktom XVI.

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 09. 2016 / 08:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
V novi Družini o knjigi pogovorov z Benediktom XVI.

V novi Družini o knjigi pogovorov z Benediktom XVI.

Knjigo, ki je izšla pri naši založbi, je v zanimivem pogovoru predstavil kardinal Franc Rode.

38. številka Družine bralcem znova ponuja veliko zanimivega čtiva. Z naslovnice k branju vabita poročilo s slovesnosti ob 100. obletnici spominske cerkve Svetega Duha na Javorci in uvodnik Berte Golob o rojakih, ki jih želimo postaviti na oltar. Po mnenju avtorice si jih moramo vzeti za zgled.


Foto: Ksenja Hočevar

Druga stran je namenjena molitvenemu dnevu za duhovne poklice, kot osebnost tedna predstavljamo koroškega zlatomašnika Petra Stickerja, Miran Špelič pa v komentarju razmišlja o razglasitvi Matere Terezije za svetnico. Iz Cerkve po svetu poročamo o srečanju predstavnikov škofovskih konferenc v Bratislavi in o zahvalnem dnevu za kanonizacijo Matere Terezije v Skopju. V obširni reportaži bomo spoznali lazariste in Marijine sestre v Ukrajini, ki so tesno povezani s slovensko vincencijansko družino.

Na straneh mladega vala tokrat o italijanskih rokerjih, ki jih nestrpno pričakujejo udeleženci Stične mladih na sobotnem srečanju. Mlada prostovoljca predstavljata svojo izkušnjo dela v Kolumbiji, oratorijski animatorji pa so poletje zaključili z Animatlonom. Na straneh vere in kulture pišemo o Kogojevih dnevih v Kanalu ob Soči.

Tudi v tokratni številki je posebna stran namenjena predstavitvi slovenskih zlatomašnikov, na strani kristjanov v javnosti pa o letošnjem socialnem tednu, ki bo v znamenju 25-letnice državnosti. Na prepih je besede postavil Jože Kurinčič.

Pišemo tudi o predstavitvi knjige pogovorov z Benediktom XVI., ki je istočasno izšla v številnih jezikih, med drugim tudi v slovenščini pri založbi Družina. Knjigo je v zanimivem pogovoru predstavil slovenski kardinal Franc Rode. Na drugo nedeljo v septembru so se v Ferdrengu pri spominskem bogoslužju znova zbrale nekdanje taboriščnice.

V kuhinji se bomo lotili okusne priprave gob, v lekarni p. Ašiča pa izvedeli, s čim si lahko pomagamo pri kožnih boleznih. Radovednež nas vabi, da si ogledamo »piramide« v idrijskih gozdovih.

Alojz Rebula v credu piše o verski indiferenci, nadškof Stanislav Zore odgovarja na vprašanje o smrtni kazni, vsebino tednika z oglasno prilogo o lesu pa znova zaokrožuje izbor novih šal iz cerkvenih logov.

Želimo vam prijetno branje!

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh