Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V odloku odpravljen pogoj kvadrature

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 02. 07. 2021 / 18:20
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.07.2021 / 18:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
V odloku odpravljen pogoj kvadrature
Odslej pogoj kvadrature pri verskih obredih v zaprtih prostorih in na prostem ne velja več. FOTO: Tatjana Splichal

V odloku odpravljen pogoj kvadrature

Vlada je na 84. redni seji sprejela več odlokov, povezanih s preprečevanjem širjenja okužb z novim koronavirusom, s katerimi je dodatno sprostila nekatere omejitve, saj se epidemiološka slika v Sloveniji umirja.

Tako je med drugim rahlo spremenila in dopolnila odlok o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode v Sloveniji, spremenjen odlok tako zdaj velja do vključno nedelje, 11. julija 2021.

Novela odpravlja pogoj kvadrature

Z novelo odloka se odpravlja pogoj kvadrature – doslej je bila v navodilih škofov zapisana omejitev na enega udeleženca ali člane istega gospodinjstva (družino) na 10 kvadratnih metrov pri verskih obredih v zaprtih prostorih ali na prostem.

Odslej šteje le medosebna razdalja

Odslej se pri vseh oblikah kolektivnega uresničevanja verske svobode, v zaprtih prostorih ali na prostem, določa medosebna razdalja vsaj 1 meter med udeleženci iz različnih gospodinjstev.

Dodatek v dokazilih o cepljenju

Obenem se med dokazila o cepljenju doda primere, ko je oseba (dvakrat) cepljena s kombinacijo dveh različnih cepiv. Ostali pogoji pri kolektivnem uresničevanju verske svobode ostajajo nespremenjeni, so sporočili z ministrstva za kulturo.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh