Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Pakistanu prepovedali igrače pištole

Za vas piše:
STA
Objava: 13. 07. 2015 / 09:38
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Pakistanu prepovedali igrače pištole

Z ukrepom si prizadevajo, da bi zmanjšali izpostavljenost otrok skrajni ideologiji.

V pakistanski provinci Kiber-Paktunkva, ki je že desetletje prizorišče spopadov med vojsko in islamističnimi skrajneži, so v prizadevanjih, da bi zmanjšali izpostavljenost otrok skrajni ideologiji, prepovedali prodajo igrač pištol. Kot poroča STA, naj bi v provinco, ki meji na Afganistan, vsako leto iz sosednje Kitajske pretihotapili na milijone tovrstnih igrač.

Otroci naj bi bili zaradi tega v provinci, ki je že več kot desetletje prva bojna linija v vojni proti z Al Kaido povezanimi skrajneži, še dodatno izpostavljeni ideologiji skrajnežev.

Kot je pojasnil tamkajšnji minister za informiranje Muštak Gani, so se zato odločili prepovedati prodajo igrač pištol, najprej v enem izmed okrožij in za muslimanski praznik ejd, nato pa za stalno. Prodaja teh igrač ravno med praznovanjem ejda oz. kurban bajrama, ki zaznamuje konec muslimanskega postnega meseca ramazan, občutno poraste. Letos bo kurban bajram 17. julija in po ministrovih besedah bodo poskušali zagotoviti, da se tokrat ob ejdu ne bo prodala nobena igrača pištola.

Na pakistanskih tržnicah je brez težav priti do replik kalašnikovk, brzostrelk in različnih vrst pištol, ki so brez težav na voljo tudi otrokom. Na ulicah je moč videti tudi komaj pet let stare otroke, ki se igrajo z igračami pištolami. Med otroci, starimi med pet in dvanajst let, je na nemirnem severozahodu države najljubša igra uprizarjanje strelskih obračunov med vojaki in skrajneži.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh