Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V pripravi nov film o bl. Materi Tereziji

Objava: 04. 02. 2014 / 07:38
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
V pripravi nov film o bl. Materi Tereziji

V pripravi nov film o bl. Materi Tereziji

Snemanje filma z naslovom »Žejen sem« se bo pričelo konec letošnjega leta.

V pripravi je nov film za velika platna o življenju bl. Matere Terezije iz Kalkute. Kot poroča Radio Vatikan, se bo snemanje filma z naslovom Žejen sem pričelo konec letošnjega leta, dejansko pa ne gre za biografijo v pravem pomenu besede. Film bo večinoma osredotočen na obdobje, v katerem je mlada albanska redovnica Agnes Gonxa Bojaxhio ustanovila red misijonark ljubezni, torej petdeseta leta prejšnjega stoletja. Odtlej je bilo vse njeno življenje posvečeno najbolj ubogim med ubogimi.




Trenutno si ustvarjalci filma ogledujejo mesta v Kalkuti v Indiji in v Tijuani v Mehiki, kjer je v načrtu snemanje. V projekt bodo neposredno vključene tudi misijonarke ljubezni preko Centra Matere Terezije v Kalkuti. Film bo javnosti predvidoma predstavljen spomladi ali poleti prihodnje leto.

Producenta Tony Krantz in Jamey Volk film pripravljata v sodelovanju s scenaristom Keirom Pearsonom, kot pojasnjujejo njegovi ustvarjalci, pa bo pripovedoval o Materi Tereziji kot o »normalnem« človeškem bitju s svojimi mislimi, smislom za humor, skrbmi, dvomi in dolgimi trenutki teme ter duhovne suše, ki je kar več let niso zapustili.

Vir: Radio Vatikan / M. M. Š.
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh