Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Ribnici suha roba, v Tržiču praznik čevljarjev

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 04. 09. 2022 / 11:54
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 04.09.2022 / 12:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Ribnici suha roba, v Tržiču praznik čevljarjev
Ribniški sejem oz. semenj je največja turistično-etnološka prireditev v Sloveniji. FOTO: Facebook/Ribniški semenj (arhivski posnetek)

V Ribnici suha roba, v Tržiču praznik čevljarjev

Po dveh letih prekinitve zaradi zaostrenih epidemioloških razmer se je danes na ulice Ribnice vrnil tradicionalni Ribniški sejem.

Na največji turistično-etnološki prireditvi v Sloveniji si na ulicah Ribnice znova lahko ogledate in kupite suhorobne in druge izdelke, dogajanje pa po napovedi STA spremlja tudi obširen zabavni program.

Zaradi boljše preglednosti in lažje izbire je letošnje dogajanje v Ribnici povezano v štiri tematske sklope.

Središče Ribnice so znova zavzele stojnice z izdelki domačih in gostujočih rokodelcev, po besedah prirediteljev, Turističnega društva Ribnica, pa so na voljo najrazličnejši izdelki: od žlic, metel, zobotrebcev ter lesenih in lončenih posod do številnih drugih predmetov. Poleg sejemskih razstavljavcev, ki svoje izdelke pripeljejo od blizu in daleč, so danes odprte vse domače ribniške trgovine, razstave, Rokodelski center Ribnica, ribniška farna cerkev sv. Štefana, v letnem gledališču pa pripravljajo zabavni program.

Zaradi boljše preglednosti in lažje izbire je letošnje dogajanje povezano v štiri sklope: živi rokodelski prikazi, ribniška kultura, fina kulinarika in zabava. Številni rokodelci na sejmu v živo prikazujejo, kako izpod njihovih prstov nastajajo razni uporabni in lepi izdelki.

Šuštarska nedelja v Tržiču. FOTO: Facebook/Visit Jesenice

Šuštarska nedelja v Tržiču tokrat posvečena slovenskim izdelkom

V starem mestnem jedru Tržiča pa danes znova prirejajo tradicionalno Šuštarsko nedeljo: ta je tradicionalno sicer praznik čevljarjev, na letošnjih stojnicah pa se bodo predstavili tudi drugi ponudniki z butično ponudbo slovenskih izdelkov.

Eden osrednjih dogodkov v Tržiču je modna revija, posvečena prikazu razvoja obuval in obuvanja v svetu in na Slovenskem.

Prireditev organizira Občina Tržič, ki je letos dala poudarek slovenskim izdelkom, slovenskim proizvajalcem in slovenski kulinariki. Stojnic je sicer nekoliko manj kot prejšnja leta, na njih pa se predstavljajo ponudniki, ki so tematsko povezani s tradicijo obrti in podjetništva v Tržiču.

Poleg sejma slovenskih izdelkov, kulinarične ponudbe Iz tržiških piskrov in Šuštarske tržnice izdelkov slovenskih kmetij je obiskovalcem na voljo tudi pester kulturno-zabavni program: med drugim ga ponuja Tržiški muzej z brezplačnimi vodenji. Eden osrednjih dogodkov je tudi modna revija, ki ne predstavlja sodobnih modnih novosti, temveč modo in način obuvanja ter oblačenja v različnih zgodovinskih obdobjih, posvečena pa je prikazu razvoja obuval in obuvanja v svetu in na Slovenskem.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh