Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Rimu brez komentarja na Al Kaidine grožnje papežu

Objava: 13. 06. 2011 / 09:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Rimu brez komentarja na Al Kaidine grožnje papežu

Po islamskih grožnjah, ki so zaokrožile po svetovnem spletu, so v Vatikanu poostrili varnostne ukrepe med včerajšnjim slovesnim binkoštnim bogoslužjem.

Italijanske varnostne službe niso komentirale najnovejših islamskih groženj, ki predsednika italijanske vlade Silvia Berlusconija in papeža označujejo kot 'lahko dosegljivi tarči'. Pripomb na omenjene grožnje, ki so ob koncu tedna zaokrožile po svetovnem spletu, niso v javnosti predstavili niti v Vatikanu.

V video sporočilu, ki ga je minulo soboto posredoval spletni portal 'Stratfor', je ameriški predstavnik Al Kaide, Azzam al-Amriki, pozval k napadom na politike, gospodarstvenike in medijske osebnosti, ki jih 'nadzorujejo zionisti', s čimer bi 'opešali moč tistih narodov, ki se želijo boriti proti islamu'. Napadi na takšne cilje po besedah al-Amrikija niso zahtevni, saj je predstavnik islamskih skrajnežev predsednika italijanske vlade Silvia Berlusconija in papeža označil kot 'lahko dosegljivi tarči'.

Al-Amriki se je pri tem očitno skliceval na atentat na nekdanjega papeža Janeza Pavla II. leta 1981 in na pripetljaj ob božiču leta 2009, ko je neka Švicarka med polnočno sveto mašo podrla varnostno pregrado in papeža podrla na tla. Nekaj tednov pred tem je bil v Milanu poškodovan predsednik vlade Berlusconi, ki mu je napadalec v glavo zalučal bronasti kipec.

Varnostni ukrepi med včerajšnjo slovesno binkoštno sveto mašo so bili zato vidno poostreni. Med vstopno procesijo v baziliko sv. Petra je sveti oče hodil po sredini ladje, obkrožen s šestimi telesnimi stražarji. Po končani slovesnosti pa se je vendarle ponovno približal varnostnim pregradam in podelil svoj blagoslov enemu mlajših obiskovalcev prazničnega bogoslužja.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh