Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Rimu predstavili glasbeno zgoščenko s posnetkom papeževega glasu

Objava: 11. 11. 2009 / 09:58
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Rimu predstavili glasbeno zgoščenko s posnetkom papeževega glasu

Na zgoščenki z naslovom ‘Alma Mater’ bomo lahko prisluhnili moderni sakralni glasbi

29. novembra bo izšla nova glasbena zgoščenka z naslovom ‘Alma Mater’ z moderno sakralno glasbo, na kateri bo slišati tudi glas papeža Benedikta XVI. Nosilec zvoka z osmimi Marijinimi hvalnicami in spevi so sinoči predstavili na tiskovni konferenci na rimskem Kapitolu. Radio Vatikan, ki ima uradne pravice za predvajanje posnetkov papeževega govora, je katoliški založbi ‘Edizioni Paoline’ odstopil nekaj minut arhivskih posnetkov.

Zgoščenko so posneli brez osebnega sodelovanja svetega očeta. Posredovane izseke njegovih govorov in molitev v šestih jezikih so ‘podložili’ z zborovsko spremljavo Rimskega akademskega filharmoničnega zbora, glasbo pa je posnel londonski Kraljevi filharmončni orkester. Glasbo za osem Marijinih pesmi so skupaj napisali katoličan Stefano Mainetti, musliman Nour Eddine in neverujoči Simon Boswell. Del izkupička bo namenjen glasbeni vzgoji revnih otrok s celega sveta, so sporočili z založbe ‘Edizoni Paoline’.

Zgoščenko sta skupaj predstavila Colin Barlow, predsednik glasbene založbe ‘Geffen’, in vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Glas papeža Benedikta XVI. bo na glasbeni zgoščenki slišati prvič, sveti oče pa je v uporabo posnetkov osebno privolil, je pojasnil p. Lombardi. Barlow je še dodal, da so pri založbi navdušeni, ker je papež njihovemu projektu podelil prav poseben blagoslov.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh