Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Rimu velika razstava o Tintorettu

Objava: 16. 02. 2012 / 09:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Rimu velika razstava o Tintorettu

Na ogled bodo številne slike z religioznimi motivi, v italijansko prestolnico pa bodo pripeljali okoli štirideset umetnikovih del iz vse Evrope.

Beneškemu slikarju Jacopu Tintorettu (1518-1594) v Rimu med 24. februarjem in 10. junijem letos posvečajo veliko razstavo. Iz vse Evrope bodo v italijansko prestolnico pripeljali okoli štirideset del renesančnega umetnika, ki bodo na ogled na Kvirinalskem griču. Razstava bo predstavila slike z religioznimi in mitološkimi motivi ter portrete.

Vrhunec razstave bo vzporedna postavitev dveh upodobitev ‘Zadnje večerje’ iz cerkva San Trovaso in San Polo v Benetkah, iz mesta na vodi pa bodo prišle tudi umetnine, kot so denimo ‘Shranitev trupla svetega Marka’, ‘Suženjski čudež’, ‘Marija iz Egipta’ in ‘Maria Magdalena’.

Tintorettove umetnine bodo Rimu posodili tudi iz dunajskega Muzeja umetnostne zgodovine, iz muzeja Victoria & Albert v Londonu, iz pariškega Louvra in iz münchenske Stare pinakoteke.

Razstava ‘Tintoretto’ v galeriji Scuderie del Quirinale (Via XXIV. Maggio 16, Rim) bo na ogled od nedelje do četrtka med deseto in dvajseto uro, ob petkih in sobotah pa od desetih dopoldan do pol enajstih zvečer. Vstopnina znaša deset evrov.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh