Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Riu de Janeiru so predstavili uradni logo 28. svetovnega dneva mladih

Objava: 10. 02. 2012 / 08:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Riu de Janeiru so predstavili uradni logo 28. svetovnega dneva mladih

Srce v deželnih barvah zeleni, rumeni in modri obdaja sloviti Kristusov kip gostujočega mesta.

Uradni logotip svetovnega dneva mladih 2013 v Braziliji je znan: prikazuje srce v deželnih barvah zeleni, rumeni in modri, ki obdaja sloviti Kristusov kip gostujočega mesta Ria de Janeira. Logotip je izdelal petindvajsetletni oblikovalec Gustavo Huguenin, krajevni organizacijski odbor v Riu de Janeiru pa ga je predstavil minuli torek. Svetovno srečanje katoliške mladine v Braziliji prirejajo med 23. in 28. julijem 2013, v Riu pričakujejo tudi papeža Benedikta XVI.

Zgornji, zeleni del logotipa predstavlja Sladkorno goro, spodnji pa modro morje. Središče znaka je rumena podoba Kristusa Odrešenika z razširjenimi rokami. Kot je v sporočilu, ki ga je objavila Brazilska škofovska konferenca, dejal Fabio Castro, organizacijski vodja 28. svetovnega dneva mladih, preprosto niso mogli izpustiti najpomembnejšega simbola Brazilije, saj gre za katoliški simbol v lasti katoliške Cerkve.

Kot je v pogovoru za Radio Vatikan pojasnil nadškof Ria de Janeira, msgr. Orani João Tempesta, mladi brazilski avtor logotipa prihaja iz enega izmed okrožij Ria de Janeira. Njegov predlog je bil izbran izmed več kot dvestotih, ki so jih poslali študentje grafičnega oblikovanja s celega sveta. Natečaj je bil razpisan 27. septembra, rok oddaje pa je bil 31. oktober. Komisijo so sestavljali oblikovalci, predstavniki mladih in tudi nekaj članov organizacijskega odbora. Njihova naloga je bila izbrati najprimernejši logo med številnimi, ki niso izražali le ustvarjalnosti, ampak tudi moč vere in veselja katoliške mladine. 13. decembra sta bila dva izbrana loga nato predstavljena Papeškemu svetu za laike v Rimu, ki je odločil o končnem zmagovalcu.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh