Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Riu de Janeiru uradno potrdili papežev obisk in srečanje ob svetovnem dnevu mladih leta 2013

Objava: 15. 12. 2011 / 10:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Riu de Janeiru uradno potrdili papežev obisk in srečanje ob svetovnem dnevu mladih leta 2013

Postaje za svetovni dan mladih 2013 naj bi bile znane do velike noči prihodnje leto.

Brazilska škofovska konferenca je minuli torek uradno potrdila termin srečanja o svetovnem dnevu mladih v Riu de Janeiru leta 2013. Veliko srečanje katoliške mladine bo potekalo med 23. in 28. julijem, so sporočili brazilski škofje. Ob tej priložnosti v Braziliji pričakujejo tudi obisk papeža Benedikta XVI. Cerkev ocenjuje, da se bo prireditve udeležilo okoli štiri milijone obiskovalcev. V letošnjem letu so se mladi avgusta sestali v španski prestolnici Madridu.

Nadškof v Riu de Janeiru, Orani Joao Tempesta, je v začetku tedna obiskal Vatikan, kjer se je s predstavniki Papeškega sveta za laike posvetoval o pripravah na veliko srečanje. Ob tej priložnosti so izbrali tudi uradni logotip srečanja, je nadškof Tempesta sporočil prek socialne mreže Twitter.

Kot je nadškof napovedal v nedavnem pogovoru za nemško katoliško agencijo Adveniat, naj bi bile postaje za svetovni dan mladih 2013 določene do velike noči prihodnje leto. Po njegovih navedbah v nadškofiji Rio trenutno pričakujejo predloge mestne uprave in deželne vlade te zvezne brazilske dežele.

Po svetovnem dnevu mladih v milijonski brazilski metropoli leta 2014 prirejajo še svetovno nogometno prvenstvo, leta 2016 pa olimpijske igre. Do velike noči prihodnje leto naj bi bile določene tudi postaje obiska papeža Benedikta XVI. v juliju 2013, je pojasnil nadškof.

Prireditelji iščejo predvsem kraje znotraj ali tik zunaj milijonskega mesta, ki bi bili po eni strani primerna kulisa za srečanje papeža z mladimi z vsega sveta, po drugi strani pa bi se želeli izogniti težavam z nastanitvijo in oskrbo mladih obiskovalcev, kakršne so se pojavile ob letošnjem srečanju mladih v Madridu. Za organizacijo velikega dogodka so v Braziliji že ustanovili številne delovne skupine tako na državni kot tudi na cerkveni ravni, vzpostavili so tudi že ustrezne stike s predsedniško palačo.

Dejanskih pričakovanj glede števila obiskovalcev svetovnega dneva mladih nadškof Tempesta zaenkrat še ni želel imenovati, saj je po njegovem mnenju za to še občutno prezgodaj. Nadškofija pa računa na veliko število mladih iz Brazilije in sosednjih držav, za katere so bila srečanja mladih v Madridu (2011), Sydneyu (2008) ali Kölnu (2005) predaleč in predraga.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh