Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Riu pripravljajo križev pot po favelah

Objava: 03. 04. 2012 / 07:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Riu pripravljajo križev pot po favelah

Kardinal Rylko je predstavil prve konkretne programske točke velikega mednarodnega dogodka za mlade v Braziliji; pripravlja pa se tudi prvi svetovni dan mladih v Afriki.

V času prireditev svetovnega dne mladih leta 2013 v brazilskem Riu de Janeiru naj bi se mladi udeležili tudi križevega pota skozi najrevnejše četrti velemesta. Križev pot naj bi postavili v življenjsko okolje Latinske Amerike, je včeraj časnikarjem v Vatikanu pojasnil predsednik Papeškega sveta za laike, kardinal Stanislav Rylko. Eden izmed največjih izzivov v teh četrtih je nepopisna revščina, zato se bodo mladi na eni izmed postaj križevega pota soočili tudi z vsakdanjim položajem v brazilskih favelah. Velika procesija križevega pota, med katero udeleženci razmišljajo o Jezusovem trpljenju in smrti, sodi med vrhunce programa svetovnih dni mladih.

Vodja papeškega sveta, ki ta množična katoliška druženja prireja z vatikanske strani, je še napovedal, da bodo v bližnji prihodnosti mlade na svetovnem dnevu mladih prvič sprejeli tudi na afriški celini. Po mnenju kardinala Rylka je za to napočil pravi čas. Afriški škofje s pomočjo sveta za laike že iščejo ustrezno prizorišče, ki bi zadostovali varnostnim in komunikacijskim zahtevam. Konkretnega termina za to srečanje kardinal še ni omenjal.

Svetovni dan mladih v Riu pripravljajo med 23. in 28. julijem 2013. 17.000 prostovoljcev je že zaposlenih s pripravami, so sporočili prireditelji, potrebujejo pa jih še 60.000. Geslo srečanja je “Pojdite in naredite vse narode za moje učence!”, za katerega trenutno iščejo ustrezen zapis in melodijo za uradno himno srečanja. Logotip prihodnjega svetovnega dne mladih je že pripravljen, spletna stran za veliko mednarodno srečanje mladih http://www.rio2013.com/en pa zaenkrat ponuja informacije v treh jezikih. Preko socialnih mrež Twitter in Facebook po navedbah prirediteljev priprave na svetovni dan mladih spremlja več kot 600.000 ljudi.

Prvi svetovni dan mladih so priredili leta 1986 na pobudo Janeza Pavla II. (1978-2005) v italijanski prestolnici.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh