Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Sloveniji bodo priznani tudi PCR in hitri testi iz BiH

Za vas piše:
T. M.
Objava: 29. 07. 2021 / 10:26
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2021 / 10:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Sloveniji bodo priznani tudi PCR in hitri testi iz BiH
Odlok bo veljal do vključno 8. avgusta. FOTO: Pexels.

V Sloveniji bodo priznani tudi PCR in hitri testi iz BiH

Vlada je včeraj, 28. julija, na dopisni seji sprejela spremenjen odlok o določitvi pogojev vstopa v državo zaradi zajezitve koronavirusa, s katerim je med države, katerih teste PCR in hitre antigenske teste priznava Slovenija, dodala Bosno in Hercegovino.

Veljavnost ostalih odlokov pa je podaljšala za sedem dni, so sporočili z Ukoma. Vlada je dodala še pogoje za priznavanje testa PCR ali hitrega antigenskega testa iz vseh ostalih tretjih držav, ki v odloku niso navedene.

»Če je test PCR ali hitri test opravljen v državi, ki ni navedena v odloku, je ustrezen, če hkrati vsebuje vsaj enak nabor podatkov kot test PCR ali hitri test, izdan v državi članici EU ali schengenskega območja, podatke o vrsti testa, podatke o izdajatelju potrdila in datum izdaje potrdila, če je opremljen s kodo QR v skladu s standardi in tehnološkimi sistemi, ki so interoperabilni s sistemom evropskega digitalnega covidnega potrdila (EU DCP) in če omogoča preverjanje verodostojnosti, veljavnosti in celovitosti potrdila na enak način kot EU DCP,« poroča STA. 

Odlok bo začel veljati naslednji dan po objavi v uradnem listu in bo veljal do vključno 8. avgusta.

Vlada je poleg tega do 8. avgusta podaljšala veljavnost odlokov, sprejetih na podlagi zakona o nalezljivih boleznih, in s tem ukrepov za zajezitev epidemije, ki so vsebovani v teh odlokih.

Tako so podaljšani odlok o začasnih omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, odlok o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom, odlok o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanja verske svobode, odlok o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb z novim koronavirusom, odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov, odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom, ter še nekatere druge odloke. 

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh