Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Sloveniji vsako leto za rakom zboli približno 80 otrok

Za vas piše:
M. M.
Objava: 15. 02. 2022 / 07:19
Oznake: Mladi, Zdravje
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.02.2022 / 09:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Sloveniji vsako leto za rakom zboli približno 80 otrok
Simbol boja proti otroškemu raku je zlata pentlja. FOTO: FB društvo Junaki 3. nadstropja

V Sloveniji vsako leto za rakom zboli približno 80 otrok

Ob današnjem mednarodnem dnevu boja proti otroškemu raku so v društvu Junaki 3. nadstropja pripravili akcijo ozaveščanja. Z njo želijo sporočiti, da rak ni le bolezen odraslih. Po podatkih društva za rakom vsako leto zboli približno 80 otrok.

Društvo Junaki 3. nadstropja so ustanovili starši otrok z rakom, ki si prizadevajo za večje sprejemanje otrok z rakom v družbi. Menijo namreč, da je to še vedno pogosto tabu tema, številni vrstniki pa se jih celo bojijo.

 

Odeti v zlato ali rumeno barvo

V društvu ob današnji priložnosti ljudi in občine pozivajo, da objekte po državi osvetlijo v zlato ali rumeno barvo, da bi na ta način izrazili podporo otrokom z rakom, poroča STA. Obenem so začeli akcijo ozaveščanja v vrtcih in šolah, s čimer želijo širiti zavest, da rak ni bolezen, ki doleti le odrasle.

Zakaj zlata pentlja?

Simbol boja proti otroškemu raku je zlata pentlja. Kot pravi predsednica društva Junaki 3. nadstropja Urška Kolenc zlato predstavlja plamen upanja in čistosti otroških src ter simbolizira boj z rakom. Ob tem dodaja: »Zlato mora skozi ogenj, da postane močnejše in trpežnejše.« Kot poudarjajo v društvu, je zlata pentlja izraz spoštovanja otrokom in mladostnikom, ki se pogumno spopadajo z rakom, vsem, ki so premagali otroškega raka, družinam, ki pogumno živijo naprej, čeprav so zaradi raka izgubile otroka, zdravnikom, zdravstvenemu osebju in prostovoljcem, ki svoj poklic in čas namenjajo otroškemu raku.

Kupi v trgovini

Mavrični izzivi
Veroučni pripomočki
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh