Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Luč miru iz Betlehema: od izraelske deklice do Slovenije

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 09. 12. 2023 / 11:40
Oznake: Slovenija, Svet, Vera, Skavti
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.12.2023 / 12:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Luč miru iz Betlehema: od izraelske deklice do Slovenije
Danes akcija povezuje številne organizacije in posameznike. Luč miru skavti v Slovenijo prinašajo že 33 let. FOTO: Tatjana Splichal

Luč miru iz Betlehema: od izraelske deklice do Slovenije

Slovenski skavti bodo danes v avstrijskem Linzu prevzeli Luč miru iz Betlehema in jo nato prinesli v Slovenijo. V nedeljo jo bodo ponesli po vseh svojih lokalnih enotah, od koder jo bodo nato v naslednjih dveh tednih odnesli do ljudi in tudi najvišjih predstavnikov države.

Luč miru vsako leto v votlini Jezusovega rojstva v Betlehemu prižge avstrijski skavt, ki se je v tistem letu še posebej izkazal, in jo prinese v Avstrijo, kjer jo nato prevzamejo tudi slovenski skavti. Zaradi vojne je letos luč v Betlehemu prižgala izraelska deklica, 12 let stara Pillar Jarayseh in jo na letališču predala avstrijskim skavtom.


»Premostimo in razsvetlimo« 

Geslo letošnje akcije je »Premostimo in razsvetlimo«, s katerim se želijo slovenski skavti s pomirjujočim tonom ozreti nazaj, se med drugim spomniti poplav, ki so prizadele državo, pa tudi grozot, ki se odvijajo po svetu. Hkrati želijo spomniti »na srečo, ki jo imamo, da živimo na tako mirnem koncu sveta«.

Prižiganje luči miru. FOTO: Tatjana Splichal 

Plamen Luči miru iz Betlehema tudi letos spremlja dobrodelni namen. 

Prostovoljne prispevke bodo zbirali med deljenjem plamena luči, pomagate pa je mogoče tudi z donacijami preko SMS-sporočil. S ključnima besedama LUC1 ali LUC5, poslanima na 1919, je mogoče prispevati en ali pet evrov.

Z zbranimi sredstvi nameravajo neposredno pomagati najbolj prizadetim otrokom v letošnjih ujmah. Zanje bodo organizirali dve zimovanji ob koncu tedna. Med 10 in 20 odstotki zbranih sredstev pa bodo namenili v Sklad sv. Lucije, namenjen pomoči ob zdravstvenih težavah in socialnih stiskah njihovih članov.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Vi ste luč sveta
Svetniki
48,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh