Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Slovenijo prihaja prvi Mladinski festival [VIDEO]

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 15. 04. 2021 / 09:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.04.2021 / 15:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Slovenijo prihaja prvi Mladinski festival [VIDEO]

V Slovenijo prihaja prvi Mladinski festival [VIDEO]

Mladinski festival bo potekal od 2. do 8. maja v spletni obliki.

V prav posebnem letu, ko praznujemo 40. obletnico prvih Marijinih prikazovanj v Medžugorju, bo v Murski Soboti potekal prvi Mladinski festival pri nas. Festival je bil prvotno načrtovan že lansko leto, maja 2020, vendar je Slovenijo zajela epidemija koronavirusa.

V upanju na izboljšanje razmer so festival sprva prestavili na jesen, a je kmalu postalo jasno, da to ne bo izvedljivo. Vendar pa organizatorji niso obupali in so se odločili, da bodo festival letos izvedli v spletni obliki.

»Božja volja se je malo poigrala z nami«

Po številnih zapletih festival vendarle bo, česar so se mladi organizatorji pod vodstvom duhovnika Aljaža Baše zelo razveselili.

»Jaz sem zelo vesel, da festival vendarle bo. Lahko rečemo, da nam je Bog spregovoril malo drugače. Mi smo hoteli festival organizirati lansko leto, pa nam ni uspelo zaradi epidemije. Letos bo sicer potekal prek spleta, gre pa ravno skupaj s 40. obletnico prikazovanj v Medžugorju. Tudi mi želimo sporočilo iz Medžugorja prenesti k nam. Zanimivo pa je, da se je Božja volja kar malo poigrala z nami,« je za nas povedal Aljaž Baša, kaplan in voditelj škofijskega odbora za mladino v Murski Soboti.


FOTO: Zajem zaslona Youtube.

Kaj prinaša prvi Mladinski festival?

Vse od 2. do 8. maja 2021 se bodo udeleženci ob večerih srečevali na spletnem programu, ki bo zajemal pričevanja, nagovore, kateheze, adoracijo, češčenje križa in obhajanje slovesne svete maše.

Spletni prenos dogajanja bo v celoti mogoče spremljati na Youtube kanalu Škofijskega odbora za mladino Murska Sobota, delno pa tudi na Exodus TV in Radiu Ognjišče.

Več svežih informacij o dogajanju boste našli tudi na uradni spletni strani Mladinskega festivala in na njihovi Facebook strani.

Festival bodo popestrili različni gostje iz Slovenije in tujine. Pričevanje bosta imela Marinko Šakota, župnik iz Medžugorja, in duhovnik Ciril Čuš, prisluhnili boste lahko katehezi Damirja Stojića, salezijancu Gašperju Otrinu ter tudi murskosoboškemu škofu Petru Štumpfu.

Poleg tega nas bo nagovoril zakonski par iz skupnosti Cenacolo, deležni pa boste tudi predstavitve svetovnega dneva mladih.


FOTO: splet/arhiv Družine.

Otroška preprostost do Marije

»Jaz se že od malih nog rad zatekam k Mariji, že zaradi romarskega središča v Turnišču, kamor sem v mladosti romal iz domačih Beltincev. Gre za preprosto, otroško vdanost Mariji, h kateri se še danes rad priporočam,« še pove Aljaž Baša in doda: »S festivalom želimo pokazati predvsem to, kako Bog vpliva na naše življenje in na življenje mladih. Cilj mladinskega festivala je, da bi mladi in vsi drugi udeleženci spoznali, da nam Marija lahko izprosi veliko milosti, če jo le iskreno prosimo.«

Vabilo na Mladinski festival, ki so ga pripravili mladi iz škofije Murska Sobota, si oglejte na spodnji povezavi.



Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh