Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Španiji prireditve že pred svetovnim dnevom mladih

Objava: 18. 07. 2011 / 08:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Španiji prireditve že pred svetovnim dnevom mladih

Nadškofija Barcelona bo v času svetovnega dneva mladih gostila 11.500 mladih iz dvajsetih držav.

Nadškofija Barcelona se bo na svetovni dan mladih v Madridu pripravila z vrsto dogodkov, ki se jih bo udeležilo 11.500 mladih iz okrog dvajsetih držav. Kot poročajo pri Radiu Vatikan, bodo mladim pet dni pred srečanjem v Madridu, ki bo trajalo od 16. do 21. avgusta, ponudili priložnost, da se s pomočjo evharističnih slavij, duhovnih srečanj in drugih dogodkov dobro pripravijo na Madrid in na srečanje s svetim očetom. Mladi bodo bivali po domovih, šolah in župnijah. 13. avgusta bo potekala osrednja evharistična daritev, ki se je bodo udeležili mladi iz celotne barcelonske nadškofije – pričakujejo okrog trideset tisoč mladih.

V nedeljo, 14. avgusta, pa bosta dve sveti maši – ena popoldne in ena zvečer – potekali v katedrali Sagrada Familia. Vzporedno bodo na različnih koncih Barcelone potekali koncerti in molitvena srečanja. Kot zatrjujejo na barecelonski nadškofiji, je cilj teh petih dni od 11. do 15. avgusta ta, da mladi iz Barcelone delijo svojo vero in svojo kulturo z mladimi kristjani iz vsega sveta. Osnovni namen svetovnega dneva mladih v Madridu je namreč ta, da mladi sami sebe doživijo kot romarje vere. Svetovni dan mladih naj bi postal kraj srečanja za vse ter jim pomagal odkriti osrednje mesto Božje besede in zakramentov v vsakdanjem življenju, da bi tako postali resnični Kristusovi pričevalci.

Svetovnega dneva mladih v španski prestolnici se bodo udeležili tudi mladi kristjani s Sejšelov. Otoško državo Sejšeli v Indijskem oceanu in mesto Madrid loči preko 7800 km. Kljub veliki razdalji pa bo avgusta v Madrid pripotovalo kar petinosemdeset mladih iz te države. Skupino sestavljajo predstavniki iz enajstih neokatehumenskih skupnosti, ki so prisotne na otokih. Na svoji spletni strani so zapisali, da je čas priprav na svetovni dan mladih sicer poln ovir, da pa jim Gospod pomaga in odpira nova vrata. Strošek tega romanja zanje namreč predstavlja plačo treh mesecev dela. Čez vse leto je bilo organiziranih več akcij zbiranja sredstev, pomagalo jim je tudi nekaj španskih škofij.

Njihove priprave obsegajo tudi kulturni vidik. Velika večina članov skupine ni bila še nikoli v Evropi, zato bo ta pot zanje nekaj prav posebnega. Predvidoma bodo 11. avgusta prispeli v Barcelono, čez nekaj dni pa bodo nadaljevali pot proti Madridu. Na spletni strani so izrazili tudi upanje, da se bodo na Sejšele po dveh intenzivnih tednih vrnili spremenjeni in pripravljeni, da 'ves otok preplavijo z živo vodo'. Obenem pa celotno državo, skupino petinosemdesetih neokatehumenov in njihovo romanje na svetovni dan mladih v Madrid vsem priporočajo v molitev.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh