Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V spletu nesrečnih okoliščin umrl 25-letni policist

Za vas piše:
M. M.
Objava: 05. 12. 2022 / 14:45
Oznake: Nesreča, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.12.2022 / 14:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
V spletu nesrečnih okoliščin umrl 25-letni policist
Fotografija je simbolična. FOTO: Tatjana Splichal

V spletu nesrečnih okoliščin umrl 25-letni policist

V prostorih policijske postaje Krško je zjutraj prišlo do nesreče, v kateri je izgubil življenje 25-letni policist. Tragedija se je zgodila v garderobi policijske postaje nekaj pred 6. uro zjutraj, v dogodek pa je bil vpleten še 21-letnik, ki je rokoval z orožjem.

Dodatna pojasnila o nesrečnem dogodku sta popoldne podala v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav in direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin. »Slovenska policija je zavita v črnino. Izgubili smo mladega policista na začetku kariere, zato je organizacija v šoku,« je dejal Lindav.

Sodelavci so takoj priskočili na pomoč

Po besedah direktorja Policijske uprave Novo mesto Janeza Ogulina je nekaj pred 6. uro zjutraj v garderobi krške policijske postaje prišlo do »sprožitve strelnega orožja«. Ob tem je eden od policistov obležal hudo ranjen. Sodelavci so mu takoj skušali pomagati, na kraj so prispeli reševalci, sami pa so upali, da poškodbe niso prehude in da se bo zadeva razpletla srečno. To se ni zgodilo. Po navedbah Ogulina so malo po 7. uri prejeli obvestilo, da je 25-letnik izgubil življenje, poroča portal dolenjskilist.si.

Bila sta najboljša prijatelja

»Tak dogodek te preprosto ne more pustiti ravnodušnega,« je dejal v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav in dodal, da sta bila v dogodek vpletena najboljša prijatelja, pri čemer je eden rokoval z orožjem, drugi pa umrl. Trenutno še ni znano, kaj je šlo narobe, sta pa oba policista prestala usposabljanje.

V postopku preiskave sodelujejo s posebnim oddelkom specializiranega državnega tožilstva, prav tako pa je Lindav sam odredil strokovni nadzor nad izvajanjem določenih nalog na PU Novo mesto.

21-letnik v zdravniški skrbi

Kot je še povedal direktor PU Novo mesto Janez Ogulin, oba vpletena nista domačina, temveč sta na PP Krško 1. oktobra letos prispela z drugih policijskih uprav. Pojasnil je, da je trenutno v zdravniški oskrbi tudi 21-letnik. Tako Ogulin kot Lindav sta družini umrlega in vsem, ki so poznali 21-letnega policista, izrekla sožalje.


Kupi v trgovini

Razprodano
V sreči in nesreči, v Bogu
Drugi priročniki
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh