Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Svetem Gregorju nad Ribnico uradni sprejem v vrste gasilcev

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 26. 07. 2021 / 10:02
Oznake: Družba, Slovenija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2021 / 10:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Svetem Gregorju nad Ribnico uradni sprejem v vrste gasilcev
Slovensko gasilstvo je bogatejše za lepo število novih usposobljenih ter zagnanih gasilk in gasilcev. FOTO: Ministrstvo za obrambo

V Svetem Gregorju nad Ribnico uradni sprejem v vrste gasilcev

V soboto 24. 7. je na Svetem Gregorju nad Ribnico potekala slovesnost ob uradnem sprejemu v vrste gasilcev. Sprejem so potrdili s priznanji in čini novim operativnim gasilcem in gasilkam ter gasilskim pripravnikom.

Na dogodku je bil prisoten tudi minister za obrambo Matej Tonin, ki je izrazil zadovoljstvo nad novimi usposobljenimi pridobitvami slovenskega gasilstva. Uradnemu sprejemu je sledil neformalni del v PGD Sveti Gregor, ki se lahko pohvali  s svojim 120-letnim delovanjem.

Minister Tonin je pohvalil udejstvovanje gasilcev in gasilk v preteklem letu, ko je bilo v zahtevnih razmerah epidemije covida-19 gasilska usposabljanja in izobraževanja težko organizirati, a je kontinuiteta dela na tem področju za razvoj gasilstva izredno pomembna. Čestital jim je tudi za izvedbo preventivnih ukrepov, pomoč pri razdeljevanju zaščitne opreme, skrbi za prevoze in ostala dela, ki so bila v pomoč posameznikom in širši skupnosti, so zapisali na ministrstvu za obrambo.

Minister je na srečanju tudi poudaril pomen gasilstva v našem širšem družbenem smislu ohranjanja slovenstva, slovenskega jezika in narodne zavesti ter izpostavil, da gasilci in gasilke pri prebivalcih Slovenije med vsemi poklici uživajo najvišje zaupanje.

Minister za obrambo Matej Tonin na slovesnosti. FOTO: Ministrstvo za obrambo

Novi vladni ukrepi v pomoč slovenskemu gasilstvu

Lanskoletni ukrepi za zajezitev epidemije so prizadeli tudi delovanje prostovoljnih gasilskih društev, zato so na Ministrstvu za obrambo v sedmem paketu ukrepov za vsa prostovoljna društva letos zagotovili pomoč v višini 3,18 milijona evrov, občinam pa je vlada na predlog omenjenega Ministrstva za pokrivanje stroškov v zvezi z intervencijami zagotovila 6,5 milijona evrov.

Obenem so se sredstva razpisa za sofinanciranje gasilske zaščitne in reševalne opreme z 1,7 milijona evrov zvišale na 2,4 milijona evrov, v nadaljevanju je Vlada na predlog Ministrstva za obrambo uvrstila tudi dodatek za nevarnost in posebne obremenitve za prostovoljce, prizadevajo pa si tudi za boljše rešitve na področju gasilskih zavarovanj.


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh