Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V težavah zaradi Jezusa

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 14. 08. 2015 / 12:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

V težavah zaradi Jezusa

Kristjanko Saro iz Tadžikistana na delovnem mestu poskušajo spreobrniti v islam.
Služabniki, z vsem strahom se podrejajte svojim gospodarjem, pa ne le dobrim in prijaznim, ampak tudi osornim. (1 Pt 2,18)

Drugo polovico te vrstice je dosti lažje izreči kakor izvršiti.



Ali ste že kdaj izkusili stresno sovražno okolje na delovnem mestu? Kjer z vami grdo ravnajo, vas zlorabljajo – celo nadlegujejo? Nekateri ljudje takšno delovno mesto imenujejo kar »strupeno«, in opis je strašansko primeren. Čustveni in telesni blagor plačujeta ceno za stres, ki vse to spremlja. Sara, kristjanka iz Tadžikistana, takšno delovno okolje izkuša vsak dan. In v njenem primeru se to dogaja zato, ker Sara veruje v Jezusa.

Vse skupaj se je začelo pred dobrim mesecem dni, ko si je Sara vzela nekaj prostih dni. Medtem ko je bila na dopustu, so njeni sodelavci pričeli z duhovnimi pogovori o svetem islamskem mesecu ramazanu. Nekdo je omenil Sarino krščanstvo, kar direktor podjetja resnično ni dobro sprejel. Čeprav je vedel, da je na dopustu, jo je prisilil, da se je predčasno vrnila na delo, da bi se z njo pogovoril o njeni krščanski veri.

Kar štiri dolge ure je direktor Saro prepričeval, naj pusti Jezusa in se vrne v islam, celo z obljubo, da ji zviša plačo in zagotovi hitrejše napredovanje, če se vda njegovi zahtevi. Ko je zavrnila, ji je zagrozil z odpovedjo, vendar ji je najprej pustil nekaj časa za razmislek. Od njunega pogovora dalje se je po Sarinih besedah količina njenega dela neverjetno povečala, direktor pa jo je pred kratkim svareče opozoril, da je njeno ime odslej na nekakšnem seznamu.

Ko preživljate svoj delovni teden, vas prosim, da molite tudi za Saro. Ona in številni drugi kristjani po svetu se vsak dan soočajo s preganjanjem na delovnem mestu – poleg vsega napora, ki ga služba prinaša že sama po sebi. In če se vam zdi, da ste ta teden v službi trpeli, ne pozabite, da vaši bratje in sestre v veri občutijo vašo bolečino in še več. Vzemite si trenutek in molite zanje, ko pijete kavo, ko greste na kosilo, ko se odpravite na popoldanski sprehod. Kot nas prosi Sara, molite, da bi vzljubili svoje delodajalce in sodelavce – tudi tiste, ki jih preganjajo.

Vir: www.opendoorsusa.org
Foto: OpenDoors

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh