Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveto pismo je navdihnilo novo knjigo Martina Goloba

Za vas piše:
A. P.
Objava: 21. 03. 2024 / 05:07
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.03.2024 / 07:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sveto pismo je navdihnilo novo knjigo Martina Goloba
Martin Golob je župnik v Grosupljem, priljubljen po vsej Sloveniji. FOTO: Siniša Kanižaj

Sveto pismo je navdihnilo novo knjigo Martina Goloba

V novi knjigi priljubljeni duhovnik Martin Golob spodbuja bralce, da bi živeli iz Božje besede. Kratka razmišljanja za vsak dan so lahko izhodišče za naše osebno premišljevanje.

Odmevnost knjige Na spletni prižnici (Lojze Grčman, Martin Golob) je presegla vsa pričakovanja, saj je z več kot 23.500 prodanimi izvodi postala najbolje prodajana knjiga slovenskega avtorja v zgodovini samostojne Slovenije. Po letu dni od izida je knjiga še vedno izjemno aktualna, kar potrjuje tudi izjemen odziv na pogovorne večer, ki so bili do sedaj organizirani že v več kot 30 krajih po vseh Sloveniji.

Nova knjiga Martina Goloba: 365 dni z Božjo besedo 

Za novo knjigo Martina Goloba 365 dni z Božjo besedo smo začeli zbirati prednaročila. Prednaročila za knjigo, ki ponuja vsakodnevno duhovno vzpodbudo, zbiramo do 7. aprila. Redna cena knjige bo 29,90 €, medtem ko v prednaročilu lahko knjigo kupite za 26,91 €.

Direktor in glavni urednik Tone Rode je o knjigi povedal naslednje: »Ko sva se sredi 2023 z Martinom pričela pogovarjati o možnosti nove knjige, je večkrat padlo vprašanje zakaj in čemu. Prva knjiga, Na spletni prižnici, ki je nastala iz pogovora med Martinom in Lojzetom Grčmanom, je z Martinovo značilno prisrčnostjo, neposrednostjo in človečnostjo navdušila in nagovorila resnično veliko množico ljudi in nesmiselno bi bilo izdajati knjigo, ki bi bila izdelana po istem vzorcu. A kmalu se je izkazalo, kakšna knjiga mora nastati. Martin je predvsem duhovnik, ki oznanja veselo novico Boga, ki nam je blizu in nas ima rad. To počne dan za dnem, v svoji župniji, na TV ekranih, na raznih dogodkih in preko spleta. In s takšne ali drugačne prižnice vedno kaže na Jezusa, ne nase, ter z ljudmi deli Božjo besedo. In prav iz tega delovanja je nastala knjiga z Martinovimi mislimi in spodbudami ob Svetem pismu. Knjiga, ki se bere po malem, kratek odlomek na dan. Prek nje Martinu spet uspe na domač, preprost in razumljiv način bralce opogumiti, bodriti in jih povabiti, naj stopijo v stik z Bogom. Zato sem tako vesel te knjige, saj ima zelo jasen zakaj in čemu: avtorjevo srčno željo, da bi bralcem ponudil novo stopničko za korak naprej v duhovno globino evangelija.«

Knjigo lahko naročite TUKAJ.


Kaj o novi knjigi pravi Martin Golob

Ena najpomembnejših nalog duhovnika je oznanjevanje Božje besede. V knjigi Martin Golob ni zgolj zbral razlag posameznih evangeljskih odlomkov, pač pa nam ponuja izbor utrinkov iz Jezusovega življenja za vsak dan v letu. Vsak odlomek spremlja kratka misel o tem, kako dragoceni smo v Božjih očeh. S tem nam knjiga 365 dni z Božjo besedo odpira pot k vsakodnevnemu poglobljenemu razmišljanju o Božji besedi ter nam pomaga graditi močnejši duhovni odnos s svojo vero in življenjem.

Martin Golob je cilj svoje nove knjige opredelil takole: »Knjiga ima en sam cilj: približati Božjo besedo v vsakdanjem življenju. Spodbuditi življenje iz Božje besede. Kratka razmišljanja, ki za vsak dan spremljajo odlomek Božje besede, naj bodo pomoč in izhodišče za vaše osebno premišljevanje. Hvala za zaupanje, da vam smem spregovoriti prek knjige. Bom pa zelo vesel, če boste zame kaj zmolili in me na ta način podprli v mojem življenju in poslanstvu.«

Nalaganje
Nazaj na vrh