Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Turčiji domnevno odkrili grob apostola Filipa

Objava: 28. 07. 2011 / 07:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Turčiji domnevno odkrili grob apostola Filipa

Legenda pravi, da je apostol Filip v tedaj rimskem Hierapolisu umrl mučeniške smrti.

Italijanski arheologi so po lastnih navedbah na zahodu Turčije odkrili grob apostola Filipa. Kot so včeraj poročali turški mediji, je vodja izkopavanj Francesco D'Andria najdbo označil kot ‘izredno pomembno za krščanski svet in arheologijo’. Grob je bil odkrit v antičnem mestu Hierapolis blizu Denizlija, po navedbah vodje izkopavanj pa ga še niso odprli.

Apostol Filip naj bi po smrti Jezusa Kristusa med drugim oznanjeval krščansko vero po zahodni Anatoliji. Kot pravi leganda, naj bi v tedaj rimskem Hierapolisu umrl mučeniške smrti. Vodja izkopavanj D’Andria je še povedal, da naj bi grob apostola po znanstvenih dognanjih v bizantinskem obdobju s prvotnega kraja prenesli v neko cerkev, in te ostanke so zdaj odkrili italijanski arheologi.

D’Andria je izrazil svoje prepričanje, da bi Hierapolis in grob apostola Filipa lahko postala pravi magnet za krščanske romarje. Hierapolis leži blizu svetovno znanih belih apnenčastih teras v Pamukkalah in že zdaj privlači številne obiskovalce.

Italijanska izkopavanja v Hierapolisu so le del cele vrste mednarodnih arheoloških dejavnosti, ki skozi vse leto potekajo v Turčiji.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh