Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu imenovali prvega nuncija za Združenje držav jugovzhodne Azije

Objava: 20. 06. 2011 / 08:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vatikanu imenovali prvega nuncija za Združenje držav jugovzhodne Azije

Po besedah vatikanskega tiskovnega predstavnika p. Federica Lombardija je to imenovanje znamenje pozornosti Svetega sedeža do tega področja.

Papež Benedikt XVI. je minulo soboto oseminpetdesetletnega Leopolda Girellija, vatikanskega veleposlanika v večih državah južne Azije, imenoval tudi za nuncija pri Združenju držav jugovzhodne Azije (ASEAN). Vatikan je tako prvič imenoval svojega predstavnika pri omenjenem združenju, ki ima sedež v indonezijski prestolnici Jakarti, sam pa je šele letos pri združenju pridobil status opazovalca.

Msgr. Leopold Girelli, naslovni nadškof Kaprija, ki prihaja iz Bergama v Lombardiji, je že apostolski nuncij v Singapurju in Vzhodnem Timorju ter apostolski delegat v Maleziji in v Bruneju ter papeški predstavnik za Vietnam.

Združenje držav jugovzhodne Azije (ASEAN) je bilo ustanovljeno 8. avgusta leta 1967 v Bankoku na Tajskem in danes poleg prvotnih petih članic (Indonezija, Malezija, Filipini, Singapur in Tajska) vključuje še Brunej, Vietnam, Laos, Burmo (Mjanmar) in Kambodžo. V državah članicah živi okoli šesto milijonov prebivalcev, kar predstavlja približno osem odstotkov celotnega svetovnega prebivalstva. Okoli dvajset odstotkov ljudi na tem področju je katoličanov.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh