Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu konferenca ob dnevu žena

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 03. 2017 / 07:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vatikanu konferenca ob dnevu žena

Papež Frančišek si vedno znova prizadeva za večjo navzočnost žensk na vodilnih cerkvenih položajih.

Ob svetovnem dnevu žena, 8. marca, bodo ženske v Vatikanu razpravljale o perspektivah za večjo žensko navzočnost na vodilnih položajih v katoliški Cerkvi. Tema je na programu zasedanja z naslovom »Razburkajmo vodo – naj nemogoče postane mogoče«, ki ga v sredo, 8. marca, v Vatikanu prireja Jezuitska služba za begunce in pobuda »Glasovi vere« ustanove Fidela Götza.

V središču enodnevnega zasedanja bodo poročila štirih žensk, ki si prizadevajo za begunce, človekove pravice in razoroževanje. Srečanje bo slovesno odprl jezuitski general Arturo Sosa.

Papež Frančišek si vedno znova prizadeva za večjo navzočnost žensk na vodilnih cerkvenih položajih. Decembra lani je prvič v zgodovini žensko imenoval na vodilni položaj Vatikanskih muzejev. Vatikan si tudi na mednarodni ravni že dlje časa prizadeva za pravice žensk.

Ustanova Fidela Götza s sedežem v Liechtensteinu konferenco ob dnevu žena v Vatikanu prireja že četrtič, letos prvič v sodelovanju z Jezuitsko službo za begunce. Po lastnih navedbah si ustanova prizadeva za pravic žensk in deklet.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.) / Fotografija je ilustrativna.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh