Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu predstavili papežev program ob svetovnem dnevu mladih

Objava: 28. 06. 2011 / 09:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vatikanu predstavili papežev program ob svetovnem dnevu mladih

Benedikt XVI. bo na prireditvi sodeloval med 18. in 21. avgustom letos, vrhunec pa med drugim predstavljajo slovesnost ob odprtju, križev pot, nočno molitveno bdenje in veliko slovesno bogoslužje ob zaključku.

Papež Benedikt XVI. se bo med 18. in 21. avgustom udeležil svetovnega dneva mladih v španski prestolnici. Minulo soboto so v Vatikanu predstavili papežev uradni program na omenjenem dogodku. Vrhunec poleg slovesnosti ob odprtju v samem središču Madrida med drugim predstavljajo križev pot, nočno molitveno bdenje in veliko slovesno bogoslužje ob zaključku srečanja.

Program predvideva, da bo Benedikt XVI. 18. avgusta iz Rima poletel proti Madridu, zvečer pa naj bi se že sestal z mladimi na trgu Cibeles. Naslednji dan bo sveti oče namenil vljudnostni obisk španskemu kraljevemu paru v palači Zarzuela, zatem pa se bo sestal z mladimi redovniki in redovnicami. Na madridski nuncijaturi se bo udeležil skupnega kosila z mladimi, pred začetkom večernega križevega pota pa se bo Benedikt XVI. tam sestal še s španskim predsednikom vlade.

V soboto, 20. avgusta, bo sveti oče spovedal nekaj mladih udeležencev prireditve, nato pa bo v madridski stolni cerkvi obhajal slovesno bogoslužje s semeniščniki. Po obisku ustanove sv. Jožefa bo Benedikt XVI. v soboto zvečer na madridskem letališču Cuatro Vientos vodil molitveni bdenje z mladimi.

Na letališču bo papež naslednji dan, v nedeljo, 21. avgusta, dopoldan daroval osrednjo slovesno sveto mašo tokratnega svetovnega dneva mladih. Tik pred zaključno slovesnostjo je predvideno še srečanje s prostovoljci na letošnji prireditvi, v večernih urah pa Benedikta XVI. ponovno pričakujejo na rimskem letališču.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh