Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu predstavili program papeževega apostolskega potovanja v Libanon

Objava: 12. 09. 2012 / 08:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vatikanu predstavili program papeževega apostolskega potovanja v Libanon

Na tiskovnem uradu Svetega sedeža je p. Federico Lombardi včeraj predstavil program in zadnje informacije glede apostolskega potovanja papeža Benedikta XVI. v Libanon.

Na tiskovnem uradu Svetega sedeža je p. Federico Lombardi včeraj predstavil program in zadnje informacije glede apostolskega potovanja papeža Benedikta XVI. v Libanon. Kot poroča Radio Vatikan, bo v času obiska svetega očeta gostila apostolska nunciatura v Harisi, ki se nahaja na griču okoli trideset kilometrov daleč od Bejruta. Na istem kraju se je leta 1997 nekdanji papež bl. Janez Pavel II. srečal z mladimi. Benedikt XVI. bo na nunciaturo prispel po slovesnosti na bejrutskem letališču v petek popoldne, kjer ga bodo sprejeli predstavniki civilnih in cerkvenih oblasti. Ta kraj v neposredni bližini libanonske prestolnice bo nato tudi izhodišče za vsa srečanja, ki so na programu apostolskega potovanja. Vsi dogodki so namreč predvideni v okolici Bejruta in do krajev srečanj bo mogoče priti tudi s papamobilom.

Papež Benedikt XVI. bo v treh dneh v Libanonu obiskal sedeže štirih patriarhatov, srečal se bo s predstavniki drugih krščanskih veroizpovedi in štirih muslimanskih skupnosti. P. Lombardi je tudi povedal, da bo imel sveti oče v času obiska v Libanonu šest nagovorov, na kratko pa bo spregovoril še ob izročitvi posinodalne apostolske spodbude in po molitvi angelovega češčenja. Vsi govori bodo v francoskem jeziku. Največja pozornost bo po Lombardijevih besedah namenjena nagovoroma, ki sta na programu v petek zvečer, med srečanjem s predstavniki iz političnega, verskega in kulturnega življenja, ter med srečanjem z mladimi.

Tokrat gre za potovanje v državo, ki živi v zapletenih razmerah, a ki obenem predstavlja nekakšen simbol za celotno območje Bližnjega Vzhoda zaradi uveljavljenega izročila dialoga in sobivanja med različnimi verskimi in družbenimi skupinami. Cilj apostolskega potovanja je povzet v geslu: ‘Mir naj bo z vami’. Jasno pa ga prikazuje tudi logotip, ki upodablja goloba z oljčno vejico, Kristusovim križem in libanonskimi barvami v ozadju.

Papež bo prišel v Libanon kot verski voditelj krščanskih skupnosti, ki preko svojega prizadevanja in pričevanja služijo narodom, sredi katerih živijo. Besede o političnih razmerah, zlasti kar zadeva Sirijo, zato niso izključene. Vendar pa to ni glavni duh potovanja, je poudaril vatikanski tiskovni predstavnik. Namen tokratnega obiska svetega očeta je v podpisu in izročitvi posinodalne apostolske spodbude. Papež jo bo podpisal v petek zvečer, izročil pa med slovesno nedeljsko sveto mašo, na kateri prireditelji pričakujejo več tisoč vernikov iz celotnega območja. Kot še poroča Radio Vatikan, je p. Lombardi na včerajšnji tiskovni konferenci še poudaril, da glede varnosti svetega očeta med obiskom v Libanonu ni nikakršne zaskrbljenosti.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh