Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu se je zaključilo prvo mednarodno srečanje o novi evangelizaciji

Objava: 17. 10. 2011 / 08:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vatikanu se je zaključilo prvo mednarodno srečanje o novi evangelizaciji

Udeležencem je bil namenjen tudi papežev nagovor pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja.

Minuli konec tedna so v Vatikanu priredili prvo mednarodno srečanje, ki ga je spodbudil 21. septembra 2010 ustanovljeni Papeški svet za pospeševanje nove evangelizacije. Geslo dvodnevnega srečanja, ki se ga je udeležilo več kot osem tisoč oseb, je bilo 'Novi evangelizatorji za novo evangelizacijo - Božja beseda pa je rastla in se širila (Apd 12,24)'. Osrednji dogodek prvega dne je bilo večerno srečanje udeležencev s papežem Benediktom XVI., med katerim je sveti oče spregovoril o pomenu nove evangelizacije, udeležencem pa je bil namenjen tudi papežev nagovor pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja.

Kot poročajo pri Radiu Vatikan, je ob začetku srečanja vse zbrane nagovoril predsednik Papeškega sveta za pospeševanje nove evangelizacije, nadškof Rino Fisichella, sledilo je soočenje odgovornih oseb za novo evangelizacijo iz različnih cerkvenih stvarnosti. Popoldanski del programa se je nadaljeval s predavanji in pričevanji. Sestra Veronica Berzosa, po rodu Španka, ustanoviteljica inštituta 'Iesu Communio', je spregovorila o duhovnosti in notranjem življenju. Italijanski pisatelj Vittorio Messori je izpostavil temo vprašanj o Jezusu Kristusu na Zahodu, znanstvenik Marco Bersanelli pa temo o rodovitnem dialogu med znanostjo in vero. O izkušnjah nove evangelizacije v Latinski Ameriki je udeležencem srečanja spregovoril kolumbijski vojaški škof Fabio Suescun Mutis. V večernih urah so obiskovalci prisluhnili koncertu tenorista Andrea Bocellija, dan pa se je zaključil z molitvijo, ki so jo udeleženci sami pripravili po rimskih trgih in cerkvah.

V svojem nagovoru med avdienco je papež izpostavil potrebo po osebah, ki bodo oznanjale in pričevale o tem, da je Kristus tisti, ki nas lahko nauči umetnosti življenja in pokaže pot prave sreče, kajti On sam je pot življenja. Sveti oče je prepričan, da bo vedno več novih evangelizatorjev, ki bodo dali življenje resnični preobrazbi, kakršno današnji svet potrebuje. Samo preko moških in žensk, ki so prežeti z Božjo navzočnostjo, bo Božja beseda nadaljevala svojo pot v svetu ter prinašala svoje sadove. Biti evangelizator ni privilegij, ampak zavzetost, ki izvira iz vere, je zatrdil sveti oče in zbrane zaprosil, naj pustijo, da jih oblikuje Božja milost, in voljno odgovorijo na delovanje Svetega Duha.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/F97DD927BE1D74D9C125792900297EC9?OpenDocument

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh